Een toevallige perceptie van de academische huiswerkbegeleiding industrie is dat het bestaat uit prototypische moeder en pop-inspanningen. Als uw kind op school hulp nodig heeft of zich voorbereidt op de Examens, vraagt u vrienden en familie om doorverwijzingen of zoekt u snel online. Maar dit is logenstraft zowel de omvang als de aard van de moderne studiebegeleidingsindustrie.
Megan O’Connor is de mede-oprichter en CEO van Clark, een online platform dat kleine studiebegeleiding-activiteiten helpt bij het beheren van hun bedrijf. Ze vertelde me dat bijna 200 miljard dollar wordt uitgegeven aan bijles per jaar, en dat 89% hiervan wordt gedaan door bedrijven die elk 1-2 miljoen verdienen. Niet bepaald de part-time huiswerkbegeleider die ik me herinner van het vinden van hulp voor mijn eigen zoon jaren geleden.
De meerderheid van onafhankelijke bijles-activiteiten zijn kleine bedrijven die veel van dezelfde uitdagingen moeten overwinnen als hun tegenhangers in andere industrieën – beperkte tijd en middelen, kleine budgetten, een gebrek aan institutionele kennis voor kernfuncties zoals facturering. Ga Clark binnen.
Clark is een softwareplatform dat docenten helpt hun bedrijfsactiviteiten te beheren via één centrale service. Het werd geïnspireerd door de persoonlijke ervaring van O’Connor. Opgegroeid door een alleenstaande moeder die overdag op de openbare scholen werkte als docent en huiswerkbegeleider was om de eindjes aan elkaar te knopen, zag ze dat haar moeder meer tijd besteedde aan het runnen van haar bedrijf dan aan het begeleiden van studenten. De eisen van oudercommunicatie, planning, betalingen en meer waren simpelweg te belastend en onsamenhangend.
Ondanks dat hij geen technische achtergrond had, wist O’Connor intuïtief dat software dit tot nu toe handmatige proces voor haar moeder en andere docenten bij uitbreiding kon stroomlijnen. Ze werkte samen met mede-oprichter Sam Gimbel, die de technologische snufjes had, en bracht haar eigen persoonlijke inzichten plus een carrière in opleiding en verkoop naar de tafel. Samen ontwikkelden zij Clark als een verticale, branchespecifieke oplossing voor het beheer van huiswerkbegeleiding.
Ze legden zich toe op deze diepgaande branchespecialisatie omdat ze begrepen dat de eindklanten van hun klanten dit nodig hadden. Interessant genoeg zegt O’Connor dat die klanten niet noodzakelijk de kinderen zijn die worden onderwezen, maar hun ouders. Via Clark kunnen docenten nu uitdagende problemen stroomlijnen, zoals planningssessies, het opsporen van factureerbare uren en het uitgeven van facturen, het bijhouden van de voortgang van studenten en het uitreiken van communicatie met ouders of kinderen.
Terzijde merkte O’Connor op dat zij gelooft dat dit de toekomst van software is. Net als bij studiebegeleiding zal generieke software van de plank minder toepassingen hebben, terwijl diepere, meer aangepaste platforms enthousiaste klanten zullen vinden.
Ondanks dat hij geen diepgaande technische achtergrond heeft, heeft O’Connor zich toegelegd op een beter begrip van die kant van het bedrijf. Ze weet dat het belangrijk is dat ze als brug fungeert tussen klanten en het technische team van Clark. In feite was het haar onderzoek naar een mobiele programmeertaal met de naam React Native, waardoor Clark een hybride mobiele en webapplicatie ontwikkelde.
Toch vindt ze dat haar rol meerdere vaardigheden en sterke punten vereist. Meer dan kennis van technologie, is het de klant en haar team kennen om een cultuur op te bouwen die hen allebei goed van pas komt. O’Connor gelooft dat haar grootste kracht is haar daadkracht, zelfs tijdens het bevorderen van samenwerking.
Uiteindelijk zal het studiebegeleiding vak in een snel tempo blijven groeien. Gedreven door de wensen van ouders om te leren op maat, schat O’Connor dat de industrie jaar na jaar met 30% groeit. Ze is erop gericht ervoor te zorgen dat Clark aan de voorhoede van dat segment blijft.
Om dat te doen, wil ze de functies van het platform blijven uitbreiden om te voldoen aan wat ouders en studenten verwachten. Ze heeft een adviesraad van klanten gevormd om nieuwe functies te testen en feedback te geven, en gebruikt meer videoconferencing binnen het platform om live verbindingen tussen studenten, docenten en ouders te bevorderen.
O’Connor begrijpt dat 75% van de klanten van Clark vrouw is en dat de meesten niet vertrouwd zijn met of vertrouwd zijn met technologie. Ze is van mening dat veel vrouwen, omdat ze niet vertrouwd zijn met technologie, denken dat ze geen veld kunnen betreden zonder een technische achtergrond.
Ze hoopt dat te veranderen aan de hand van haar voorbeeld en bewijst dat andere vaardigheden net zo cruciaal zijn voor succes op het gebied van technologie en dat technologische knowhow kan worden geleerd. Ze hoopt dat meer de sprong zal maken. Zonder meer vrouwen op het gebied van technologie, is O’Connor bezorgd dat een gebrek aan diversiteit in de rangen zal leiden tot een gebrek aan oplossingen – zowel sociaal als product – in het algemeen.