Word ook eigen baas en maak een wereldreis!

Steeds vaker zie je mensen werken in leuke koffiecafeetjes. En de flexwerkplekken schieten als paddenstoelen uit de grond. Iedereen zit daar dan met hun hippe Macbook. Dat wil je toch ook? Je eigen werktijden bepalen en werken op leuke plekken. Maar hoe doen ze dat nou? Kan iedereen zo maar eigen baas worden? Het antwoord is ja!

Hoe zorg je dat je eigen baas wordt?

De meeste mensen die op die hippe plekken werken hebben een eigen startup of zijn freelancer of zzp’er. Daardoor hoeven ze geen verantwoording af te leggen aan een baas en bepalen ze zelf waar en hoeveel ze werken. De makkelijkste manier om hiermee te beginnen is als freelancer. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel is bijvoorbeeld nog niet nodig bij je eerste opdracht. Je kan dus direct beginnen.

Hoe krijg je dan je eerste klus?

Het is belangrijk om eerst te bepalen welke dienst jij gaat aanbieden. Dat kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan blogs schrijven, websites ontwikkelen, foto’s maken, social media beheren voor bedrijven etc. Belangrijk is dat je het leuk vindt om te doen en dat je er goed in bent. Want alleen dan zijn mensen bereid te betalen voor je diensten. Zodra je vastgesteld hebt welke diensten je gaat aanbieden kan je op zoek gaan naar freelance opdrachten. Je hebt daarvoor verschillende websites waar freelancers zichzelf aanbieden en bedrijven opdrachten uitzetten om freelancers te werven. Internationaal zijn bijvoorbeeld Fiverr en Upwork erg bekent, maar daar moet je wel concurreren met mensen uit India of andere landen met lage lonen. In Nederland hebben we bijvoorbeeld JobByBid. Een platform dat speciaal voor Nederlandstalige freelancers is opgezet. Het is een open en transparant netwerk en volledig gratis voor freelancers. Je kan natuurlijk ook via je eigen netwerk proberen opdrachten binnen te halen. Daarvoor is het ook belangrijk om jouw Linkedin en andere social media goed op orde te hebben.

Een wereldreis is ook mogelijk als freelancer

Ik heb het al eerder gehad over het zelf bepalen van de locatie waar je vandaan werkt. Bedenk echter eens wat dit kan betekenen. Als je opdrachten online uitvoert hoef je dus niet in Nederland te zijn. Zolang je maar internet hebt kan je overal vandaan werken. Dus heb jij altijd al gedroomd van die wereldreis dan weet je nu hoe je deze droom kan gaan verwezenlijken. Je reist wat, doet een opdracht en reist vervolgens weer verder. Je wordt dan een echte digital nomad en geniet van alle vrijheid die je hebt. Ik droom nu al weer van mijn volgende bestemming…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*