Waarom Sicilie beter is dan Griekenland

Griekenland is en blijft een zeer populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. De vraag rijst echter of Sicilie, voor de Griekenland-lovers onder ons, een betere oplossing biedt om naartoe te reizen?

Griekenland

Griekenland staat bij ons bekend om verschillende redenen zoals Athene, de Griekse tempels, het duiken, de geweldige stranden en de mooie eilanden. Het eten is ook het vermelden waard. Wie lust er geen versgemaakte Gyros? In tegenstelling tot Griekenland is Sicilie veel minder populair maar naar onze mening is Sicilie een veel betere reisbestemming. In dit artikel zetten wij uiteen waarom dit zo is.

Griekse tempels

Sicilie heeft de best bewaarde Griekse tempels ter wereld. U leest het goed: eveneens beter dan in Griekenland zelf! De meeste tempels in Griekenland zijn niet compleet terwijl dit in Sicilie wel zo is. Door grootschalige investeringen van de overheid zijn er ook vele tempels heropgebouwd waardoor zij in een goede staat verkeren. De vallei van tempels in Agrigento is een geweldige site om te bezoeken. In Selinunte kan je een hele Griekse stad herontdekken en een grote tempel beklimmen.

Griekse theaters

Griekse theaters zijn ook zeer de moeite in Sicilië. In Syracuse vind je één van de grootste Griekse theaters met een prachtig uitzicht op de stad. Dit theater wordt op dit moment nog steeds gebruikt. Het uitzicht vanop het Griekse theater in Taormina is geweldig: enerzijds zie je de vulkaan Etna en anderzijds de prachtige kust op de achtergrond. Een ander mooi uitzicht kan je bewonderen vanuit Segesta. Vanuit dit theater heb je een prachtig zicht op het berglandschap van Sicilie.

Sicilië

Het aantal bezoekers naar Sicilie is veel minder dan naar Griekenland. Dit lijkt ons gelet op alle toeristische attracties onterecht. De prijzen in Sicilie zijn ook nog steeds veel goedkoper dan in de rest van Europa. Onze tip is om op een rustig moment hier naartoe te reizen. Dan is een rondreis Sicilie echt magisch!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*