Waar kan je verblijven in Sicilie?

Er zijn drie grote soorten van hotels in Sicilie: hotels vlak aan het strand, vakantiehuizen en bed and breakfast hotels. Deze drie verschillende accomodaties trekken verschillende soorten toeristen aan. Wij zijn persoonlijk niet altijd fan van bed and breakfast hotels omdat je hier vaak samen eet met andere toeristen aan één tafel. Dit kan soms geweldig zijn, maar ook echt tegenvallen. Een risico dat je al dan niet bewust neemt dus. Je kan al deze accomodaties over het hele eiland terugvinden en aan elk budget. Het komt erop aan vroeg genoeg te zoeken en te kijken naar beoordelingen van vroegere toeristen (bijvoorbeeld op tripadvisor).

Kies je een kamer of hotel?

Hotels vlak aan het strand zijn er veel waardoor de prijzen ervan vrij goed meevallen. Dit is niet opmerkelijk aangezien het een eiland betreft. Je kan vaak kiezen tussen appartementen met eigen keuken, kamers met zeezicht en kamer zonder zeezicht. All-in hotels zijn in dit gedeelte van Italië nog vrij zeldzaam. Eerlijk gezegd is dit hier ook niet interessant omdat er zoveel te beleven valt in Sicilie. Twee van de populairste hotels aan het strand zijn Le Palme di Conurrana Residence en Le Plejadi Residence omdat zij vlak aan het strand gelegen zijn. Je kan bij wijze van spreken tussen het hoofdgerecht en dessert nog even genieten van de golven.

Vakantiehuizen in Sicilië

Er zijn ook meerdere appartementen en vakantiehuizen te huur. Veel Italianen hebben in het verleden een tweede eigendom aangekocht om te verhuren omdat zij hierdoor jaarlijks een belastingvoordeel krijgen. Deze optie is interessant voor de toeristen die het eiland bezoeken om er rond te reizen. Zeker in grotere groepen is het huren van zo’n eigendom veel interessanter dan een hotel, zeker als je van plan bent om langer te blijven in Sicilie.

Tips voor een rondreis door Sicilie

Bed and Breakfast zijn ook zeer populair in dit gedeelte van Italië. Deze hotels zijn iets kleiner dan de rest en hebben meestal een beperkt aantal kamers. Het is hier veel huiselijker en gezelliger. Hier is het vooral interessant om tips voor jouw rondreis Sicilie te krijgen van mensen die hier het hele jaar door wonen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*