Top 3 bezienswaardigheden van Noorwegen

1. Aurora Borealis: het Noorderlicht

Stipt op plek één staat toch wel het natuurverschijnsel het Noordenlicht. Dit bijzondere, haast buitenaardse licht, is te zien in Noorwegen, mits je geluk hebt. Het is namelijk niet altijd te zien. Het groene of blauwe licht ontstaat doordat zonnedeeltjes die van de zon afkomen botsen met waterstof en zuurstof. Vervolgens ioniseren ze door de magnetische velden die naar de polen stromen. Hierdoor ontstaat er een bijzondere gloed: het noorderlicht. In de zomermaanden is de kans namelijk klein dat het natuurverschijnsel zich voordoet. Wil je graag het Noorderlicht zien, dan is het aan te raden om in de wintermaanden te gaan, vanaf september tot mei. Veel mensen maken een autorondreis door Noorwegen en pikken ondertussen als ze geluk hebben het Noorderlicht mee.

2. Panorama vanaf Mt. Fløyen

In de plaats Bergen moet je de berg Fløyen hebben bezocht. Deze berg is 320 meter hoog en je hebt er een waanzinnig uitzicht over Bergen. Pak beneden de kabelbaan die je naar de top brengt binnen 5 minuten. Je kunt het beste niet gaan als het bewolkt is, want dan kun je niet genieten van de mooie vergezichten die de plek juist zo bijzonder maken.

3. Pulpit Rock

In zuidwest Noorwegen is de Preikestolen te bezoeken die beter bekend staat als de Pulpit Rock. Deze berg, nabij de stad Stavanger, trekt jaarlijks heel wat bezoekers aan. De top ligt op meer dan 600 meter hoog en is 3,8 kilometer uitgestrekt. Wil je de berg bezoeken? Neem dan de ferry naar Tau vanaf Stavanger. Pak vanaf hier autoweg nummer 13 zuidwaarts naar Jørpeland. Hierna kun je naar de parkeerplaats van Preikestolen Fjellstue rijden. Ook het openbaar vervoer is een mogelijkheid. Zo kun je de bus vanaf Tau pakken naar het begin van de route naar de top. Mensen die niet in topconditie zijn, zullen deze berg zonder al te veel moeite beklimmen, waar je zo’n 2 uur over zal doen. Eenmaal boven aangekomen kun je genieten van de het meest schitterende uitzicht. Met zo’n 100.000 bezoekers per jaar mag Pulpit Rock één van de meest populaire bezienswaardigheden van Noorwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*