Hoe eet je zoveel mogelijk Sushi bij de all you can eat?

All you can eat sushi: wie wil dat nou niet?

Als we kijken naar de eetcultuur van de laatste 5 – 8 jaar in Nederland dan zien we één type restaurant met kop en schouders opvallen, en dat zijn de (Chinese) all you can eat concepten door het hele land. Simpelweg komt het neer op onbeperkt uiteten voor een vast bedrag per persoon. Simpel, duidelijk en geen extra verborgen kosten. Door heel Nederland zien we dit concept in verschillende keukens terugkomen, waarbij de Chinese All you can eat restaurants ver uit de populairste zijn. Maar de laatste jaren zien we deze trend ook terugkomen in de Japanse keuken in de vorm van Japanse Sushi restaurants met hetzelfde onbeperkt sushi eten concept. Ben je ook zo’n sushi liefhebber en kun je er niet genoeg van krijgen? Dan hebben we hier wat tips voor je als je voor het eerst naar een all you can eat sushi restaurant gaat.

Met deze tips kun je zoveel mogelijk genieten van sushi

Als sushi liefhebber wil je het liefst alles eten en proeven. Helaas is je maag te klein om te genieten van al dat al lekkers. Met deze tips kun je het maximale halen uit je sushi ervaring.

#1: Eet alvast een beetje
Met het vooruitzicht dat je onbeperkt kunt eten lijkt het logisch dat je de rest van de dag niks gaat eten. Maar dat is niet slim. Als je hongerig begint, eet je te snel je sushi op waardoor je ook weer snel vol zit. Sla je ontbijt en lunch dus niet over, maar eet allicht wat minder dan normaal.

#2: Begin rustig
Ga niet te hard van stapel door een heel schaal met maki op te eten. Begin rustig met kleine hapjes en blijf dat herhalen en opbouwen gedurende de tijd. Zo zul je merken dat je langer kunt dooreten.

#3: Pas op voor de soep
Soep kan natuurlijk een heerlijk voorafje zijn of je hebt er gewoon zin in. Maar soep zorgt er ook voor dat je snel vol zit, doordat het je mag snel kan vullen. Ideaal als je met een dieet bezig bent, maar niet als je zoveel mogelijk heerlijke sushi wilt eten.

#4: Een goede workout helpt
Het is geen rocket science dat als je meer sport je ook meer kunt ( en moet ) eten. Mocht je de tijd hebben om van te voren een goede workout te doen dan zul je merken dat je meer kunt eten. Vooral een intensieve workout zoals spinnen kan helpen je eetlust te vergroten.

#5: Pas op met de soya
Bij sushi hoort natuurlijk ook de traditionele soya saus. Heerlijk in combinatie met verse sushi, maar soya kan ook bijdragen dat je meer gaan drinken dan nodig. Vaak komt dat omdat soya zoutig is en dat zorgt ervoor dat je dorst krijgt. Door extra te drinken vul je je maag met vloeistof waardoor je sneller vol raakt.

#6: Gefrituurd eten vult sneller
Gefrituurde garnalen, calamaris of deegballetjes. Je vindt ze vaak op de menukaart. Vermijd ze, want gefrituurde hapjes vult heel erg snel.

#7: Kies zorgvuldig
Je kunt niet meer eten dan je lichaam toelaat. Wees kritisch en kies datgene wat je echt heel lekker vindt en geniet daarvan. Voorkom het bestellen van gerechten die je thuis ook snel zou kunnen maken. Je wilt juist genieten van die bijzondere sushi gerechten die je zelf nooit maakt, niet waar?

#8: Er is altijd ruimte voor een toetje
Na al die zoutige en hartige hapjes is er altijd behoefte aan iets zoets. Eindig daarom met een toetje zoals je favoriete ijs of ga voor een gezonde optie en ga voor vers fruit.

Blue Sakura is het #1 Japans sushi restaurant in Zwolle of Enschede

Kom zelf sushi ervaren in ons sfeervolle restaurant in het centrum van Zwolle of Enschede en maak kennis met de Japanse keuken op een gezellige en ongedwongen sfeer. Je hebt de mogelijkheid om sushi thuisbezorgd te krijgen door online te bestellen op onze website. Ook kun je voordelig ’s middags lunchen en genieten van verse sushi.

sushi eten bij japans restaurant blue sakura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*