Rondreis Sicilie: een perfecte vakantieplaats

Sicilie kan je niet negeren wanneer je graag op reis gaat naar eilanden. Het is niet voor niets dat Sicilie door vele reisgidsen wordt omschreven als de diamant van Europa. Sicilie staat ook bekend om zijn geweldig klimaat en lekkere eten. Het aangename weer en de gezelligheid die overal heerst maakt van deze plek een geweldige vakantieplaats.

Andere regio´s

Italië is opgedeeld in 20 regio’s, elk van hen heeft specifieke karakteristieken. Sicilie heeft een oppervlakte van meer dan 25.000 vierkante meter en heeft momenteel 5 miljoen inwoners. Wanneer je door Italië rijdt op weg naar Sicilië, is het zeker ook de moeite om in deze andere regio’s te stoppen.

Sicilië is uniek!

Het eiland zelf maakt zich uniek omdat het in het verleden vele veroveringen kende. Als middelpunt van de bekende handelsroute over de Middellandse Zee was deze plek zeer populair. Deze invloeden kan je in Sicilie nog elke dag waarnemen. Vooral de Griekse en Romeinse invloeden zijn te zien in de architectuur. De maffia heeft jammer genoeg ook zijn negatieve invloed gehad, maar al bij al valt dit nog mee.

Wanneer je hier rondwandelt, merk je dat het hier niet gaat om een toeristisch eiland waar veel hotels zijn neergestreken voor massatoerisme. Je kan hier vele musea, monumenten, Griekse tempels en prachtige steden terugvinden.

Geliefd onder toeristen

Door zijn variëteit verveelt het eiland geen moment en is het een zeer geliefde plek onder toeristen. Je kan er onder meer één van de enige actieve vulkanen ter wereld vinden: de Etna. Hier kan je de top zelf van beklimmen en heb je een prachtig uitzicht op de rest van het eiland. Anderzijds heb je aan de zuidkust van het eiland prachtige zandstranden waar je ongestoord kan zonnen.

Palermo; een prachtige stad!

Op het eiland zijn er meerdere steden. De meeste zijn pittoresk maar de hoofdstad, Palermo, heeft een populatie van 652.000 mensen. Hier kan je grote theaters en discotheken terugvinden terwijl er in het typisch Siciliaanse stadje eerder sprake is van kleine huisjes, smalle straatjes en mooie pleintjes. In Taormina kan je tijdens de zomer ook meerdere festivals bezoeken. Een Sicilie rondreis is dan ook perfect om van al deze aspecten te genieten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*