Over Noorwegen

Noorwegen kent een bijzonder mooie natuur met verschillende klimaten. In de winter kan het er vrij koud zijn, maar als je kijkt naar de ligging van het land had het er een heel stuk kouder kunnen zijn. Het zeewater is door de Atlantische Golfstroom relatief warm waardoor dit eigenlijk nooit bevriest. Noorwegen kent 5 klimaten, deze zijn plaatsafhankelijk. Een gematigd zeeklimaat, een koel zeeklimaat, een gematigd landklimaat, een koel landklimaat welke overgaat in een toendraklimaat en hoger gelegen is er een hooggebergteklimaat.

Het land

Het land Noorwegen, wat officïeel Koninkrijk Noorwegen heet, heeft een oppervlakte van 385.155 km² en heeft daarbij een kustlijn van ongeveer 25.000 km. De bevolkingsdichtheid komt door het lage inwonersaantal van 5.000.000 op 13 per km². Grote delen van het land bestaan uit natuur. Bossen, fjorden, gletsjers en meren beslaan het grootste gedeelte van het land.

Natuur

De natuur in Noorwegen is door de verscheidenheid uniek in zijn soort. Wat ongeveer het bekendste natuurverschijnsel is welke in Noorwegen voorkomt is het noorderlicht. Een andere naam voor het Noorderlicht is natuurlijk vuurwerk. Het verschijnsel is boven de poolcircel in bepaalde tijden van het jaar waar te nemen.

Watersport en sportvissen zijn goed mogelijk op de prachtige fjorden waar Noorwegen ook om bekend staat. De fjorden zijn een prachtige verschijning die veel indruk achterlaten.

Verhuizen naar Noorwegen

De natuur welke Noorwegen te bieden heeft, samen met zijn rust en kalmte is één van de vele redenen waarom veel mensen, waaronder veel Nederlanders, besluiten om naar Noorwegen te verhuizen. Ze kunnen er de drukte van de stad ontwijken om zo heerlijk te ontspannen en bij te komen. Verhuizen naar Noorwegen is goed te doen, je kunt er goed leven alleen zul je wel moeten zorgen dat je financïeel rond kunt komen. Noorwegen is namelijk niet alleen een mooi land, maar ook zeker een (heel) duur land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*