Nederlanders kunnen op vakantie niet zonder internet

Technologische ontwikkelingen zoals het internet hebben veel te weeg gebracht in Nederland en hebben ervoor gezorgd dat bedrijven hun businessmodellen moeten aanpassen. Zo worden reizen in de toekomst waarschijnlijk (bijna) niet meer bij een fysiek reisbureau geboekt. Via het internet boeken biedt namelijk gemak, vergelijken wordt makkelijker en het kan ook nog schelen in de prijs.

Ook het kopen van reisgerelateerde producten verloopt steeds vaker via het internet. Consumenten kunnen een koffer kopen, maar ook een visum bestellen of e-books over het land online vinden. Zelfs op de zonnige bestemming lijken de vakantiegangers niet zonder het internet te kunnen. 4 op de 5 Nederlanders zouden tijdens de vakantie gebruikmaken van het internet, aldus marktonderzoeksbureau Multiscope.

Ontwikkeling internet op vakantie

Multiscope baseert zich op een onderzoek onder meer dan duizend Nederlanders. De enquête werd in 2011 ook uitgezet en sinds die tijd is het gebruik van internet op vakantie alleen maar toegenomen. Toen maakte nog 64 procent gebruik van de online mogelijkheden terwijl dat in 2014 uitkomt op 79,8 procent. Multiscope heeft de ontwikkeling tegenover NU.nl bevestigd.

Van de respondenten die internet op vakantie gebruikt, blijkt 85 procent hun e-mail te checken. In vergelijking met drie jaar geleden is dat percentage met 22 procent gestegen. Ook blijkt dat 66 procent sociale netwerken in de gaten houdt. Facebook, Twitter en Instagram zijn daarbij het populairst. Opvallend is dat in 2011 nog slechts 1 op de 4 het internet gebruikte om social media te bekijken.

Ook blijkt dat de Nederlanders internet op vakantie gebruiken om werk te verrichten. Ongeveer 30 procent beantwoord mailtjes of doet andere werkgerelateerde zaken. Bijna 1 op de 10 meldt dat ze bijna dagelijks bezig zijn voor het werk en dus niet echt vakantie kunnen houden. De meeste mensen vinden het niet fijn dat ze door de mogelijkheid van internet toch nog met werk bezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*