Mijn eerste reis naar de Verenigde Staten

Dit was voor mij de eerste keer in de Verenigde Staten. En dan direct het mooiste deel daarvan, Californië! Alleen die afstanden, daar zijn we in Nederland toch echt niet aan gewend! De trek die ik dit jaar gedaan heb heet ‘California Dreaming’ en is georganiseerd door American Adventures (in Nederland vertegenwoordigd door de NBBS).

De reis

Het is een camping-reis, en ik ben niet zo’n fan van het Europese kamperen (caravan, bungalow tent, aardappels mee, etc.), maar dit bevalt mij uitstekend. De tenten worden alleen gebruikt om te overnachten en daarna weer op de auto gegooid. Je kunt nu tenminste overal dicht bij verblijven, in tegenstelling tot verblijf in hotels. De totale reisafstand tijdens deze trek was ongeveer 5000 km, en dat is een afstand die goed te doen is in 3 weken.

De vlucht naar de verenigde Staten

Vertrek vanuit Nederland via Parijs naar Los Angeles met Air France. Rustige reis, goede service. In Los Angeles direct doorgegaan naar het hotel, het Airport Marina hotel. Heel aardig hotel, goede voorzieningen. Dinsdag bij het hotel gebleven, omdat er in de directe omgeving niet veel te beleven is. De start van onze rondreis in Amerika kan beginnen.

Tour door Los Angeles

Eerste dag van de trek, kennis gemaakt met de groep. De groep lijkt heel leuk, veel verschillende nationaliteiten: Nederlands, Duits, Engels, Israëlisch, en een Amerikaanse tourleider. Er gaat tegelijkertijd met ons nog een tweede groep dezelfde trek doen, maar dit zijn alleen Duitsers, met een trekleider die een beetje Duits spreekt. Eerst een tour door Los Angeles gemaakt. Dit is niet zo’n geweldige stad, maar een verzameling plaatsten die aan elkaar gegroeid is, en dat merk je ook. Bij de bekende punten wezen kijken: Hollywood Boulevard, Beverly Hills, uitzicht op het Hollywood naambordje. Hierna naar Disneyland. Op de camping bij het park eerst de tenten opgezet. Daarna het park in en daar de rest van de dag gebleven tot de Electrical Parade. Vooral deze laatste is erg indrukwekkend. Ook nog de Lion King parade gezien, en verder de meeste attracties bezocht. Dit is een park waar je je absoluut niet hoeft te vervelen!

San Diego

Vanuit Los Angeles door naar San Diego. Het duurt wel een tijd voor je Los Angeles uit bent! Onderweg een aantal keren langs de kust gestopt, je hebt hier een schitterend uitzicht over de Pacific. San Diego is een hele verademing na Los Angeles, dit is tenminste een echt stad. ‘s Middags een tour gehad door de stad. Vooral het havenfront is mooi. Onze trekleider komt uit San Diego en weet hier aardig wat van. Hij is (voordat hij trekleider werd) geschiedenis leraar geweest op een prive-school, en weet dus ook aardig wat van de geschiedenis van Amerika. Kan heel aardig vertellen over de Spanjaarden en over de Indiaanse geschiedenis van dit hele gebied.

Tijuana

Ook nog naar Tijuana geweest. Een grotere overgang is nauwelijks mogelijk, vanuit een mooie, rijke Amerikaanse stad naar een arme stad. Een gigantisch hekwerk bij de grens, en direct daarna al veel bedelaars, zowel volwassenen als ook kleine kinderen. Dit is toch wel een heel schrijnend verschil! ‘s Avonds uitgeweest, dat kan hier uitstekend! Een van de Israëlische meiden blijkt nog geen 21 te zijn, dus komt ze nergens is. Dat kan ook tijdens de rest van de reis nog wel eens problemen veroorzaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*