Ik ga backpacken en ik neem mee..

Backen in Australië, Nepal, Nieuw-Zeeland of Indonesië? Backpacken is razend populair. Wanneer je voor een lange tijd het thuisfront gaat verlaten voor een backpack avontuur aan de andere kant van de wereld, is het belangrijk dat je de juiste spullen meeneemt. Wat neem je wel en wat neem je niet mee? De rugzak mag gezien het maximale aantal kilo’s in het vliegtuig maar 20 kilo wegen. En daarbij moet je er ook bij nadenken dat je tijdens de backpack natuurlijk die zware rugzak moet dragen. Het gevoel wanneer je de auto instapt richting het vliegveld, dat je iets vergeten bent, is voor iedereen heel herkenbaar. Daarom een reeks met spullen die je absoluut niet mag vergeten.

De backpack

Backpacken zonder backpack is eigenlijk onmogelijk. Conclusie? De backpack is het belangrijkste product wat geheel in orde moet zijn. Maar wat is een goede backpack? En hoe groot moet de backpack zijn? Een goede backpack is voor iedereen anders. Een dure backpack is zeker niet verplicht. Wanneer de degelijk en stevig is, is het al snel goed. De grootte van de backpack is ook voor iedereen anders. De ene wilt een kleine, de andere weer extreem groot. Het is belangrijk dat je je eigen wil volgt, want jij moet er een lange tijd mee door. Een aanrader is dat de inhoud voor dames minimaal 50 liter is. Voor mannen minimaal 60 tot 70 liter. Een flightback is echter wel een aanrader wanneer je gaat backpacken. Dit zorgt ervoor dat de backpack in mindere maten zal beschadigen of vies en nat wordt.

Slaapzak

De populaire backpack landen staan er om bekend dat ze niet overal beschikken over een laken. Het is dus van groot belang dat je een slaapzak meeneemt. Hebben ze het wel, dan heb je hem natuurlijk niet nodig. Maar je zult zien dat het vaak genoeg van pas komt. De dikte van de slaapzak ligt geheel naar welk gebied/land je gaat. Hierbij moet je er wel bij nadenken dat 10 graden in de nacht tegen over 35 overdag ook als vriezen aanvoelt.

Een slaaplaken is ook een verstandige aanschaf. Dit zorgt er voor dat je niet vervuild wordt tijdens de slaap en je zult zien dat je minder onderhoud hebt aan je slaapzak.

Portemonnee

Het is tijdens een rondreis belangrijk dat je wat geld op zak hebt. Een handig een veelgebruikte portemonnee tijdens een backpack is een moneybelt. Een moneybelt zit om je lichaam, doordat de kans dat je deze kwijt raakt of gestolen een behoorlijk stuk klein wordt. Het is belangrijk om een waterdicht tasje in de moneybelt te doen. Hierin kunnen waardevolle spullen stoppen die niet nat mogen worden.

(Pas)foto’s

Vaak een vergeten dingetje, die toch veel nodig blijkt te zijn. Voor veel activiteiten zoals duiken etc. heb je pasfoto’s nodig. Ook wanneer je een rondreis maakt in meerdere landen, heb je pasfoto’s nodig bij het aanvragen van de visum. Vaak wordt er ook voor gekozen om foto’s van familie en vrienden mee te nemen. Je bent natuurlijk voor een lange periode van huis, waardoor je deze in minder leuke situaties zeker zal missen. Het zien van foto’s van dierbare, doet de backpacker vaak goed. Kijk voor meer dingen die je absoluut niet mag missen bij het backpacken op http://www.backpackme.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*