Het terras op!

De zomer komt eraan en dat betekent zon, blijheid en het terras natuurlijk! De korte broeken, jurkjes en slippers worden weer uit de kast gehaald en iedereen gaat nog even snel naar de sportschool om te kijken of het heel misschien toch meteen resultaat geeft. Het is natuurlijk heerlijk dat het uitgerekend in het weekend mooi weer is. Je wordt in de ochtend wakker met een grote glimlach op je gezicht. Snel trek jij je zwemkleding aan en haast je naar beneden. Samen met je vrienden lekker naar het zwembad, naar de zee of lekker in de achtertuin in het badje! Wat natuurlijk ook een erg goede tijdsbesteding is tijdens de warme zomerdagen, is op het terras zitten! Na het zwembad moeten jullie je haasten om een plekje op het terras te bemachtigen want deze zitten snel vol. Heerlijk wat biertjes of wijntjes drinken en een goede daghap eten. Alsof het allemaal niet beter kan. In de zomer zijn we een stuk vrolijker en genieten we volop van het leven. Of je nu een terrasje pakt in Rotterdam, Utrecht, Groningen, Amsterdam of Breda, het maakt niet uit waar je zit het is overal gezellig en druk.

Tips voor het terras

Een heerlijk plekje in de zon, gezellig kletsen met je vrienden en je vergeet al snel de tijd. Pas op dat je niet wegsmelt op het terras en dat je als een rode kreeft thuis komt. Het is daarom verstandig om aan een aantal dingen te denken als je op het terras zit:

  • Neem zonnebrandcrème mee. Vergeet je niet in te smeren in de zon. Ondanks dat je zelf niet bewust met zonnen bezig bent, kun je wel flink verbranden. Zorg daarom dat jij alle blote gedeeltes voorziet van een laagje crème.
  • Drink voldoende water. Natuurlijk zijn die goudgele rakkers of dat heerlijke wijntje veel lekkerder, maar alcohol trekt het vocht uit je lichaam en juist met dit weer is het goed om dat juist op peil te houden. Voorkom dat je uitdroogt en drink tussendoor een glas water.
  • Neem voldoende geld mee. Grote kans dat jij ook een hapje gaat eten op het terras en dan wil je niet eerst naar huis om geld op te halen.
  • Houd er rekening mee dat je misschien op stap gaat. Is het de bedoeling dat jij met je vrienden meteen door gaat de kroeg in? Neem dan andere schoenen mee. Op slippers stappen is niet heel verstandig.
  • Houd je mobiel uit de zon, want al die warmte is erg slecht voor je telefoon.
  • Check het weerbericht voordat je gaat. In Nederland is niks zo veranderlijk als het weer en voor je het weet zit jij in je korte broekje en shirtje in een fikse regenbui. Neem dus voor de zekerheid een vestje of jasje mee of bekijk het weerbericht.

Verder is het belangrijk dat je geniet van het zonnetje en de gezelligheid.

De kroeg in

Als je na het terras de kroeg in gaat, vergeet dan niet eerst af te rekenen. Naar mate de avond vordert druipen er steeds meer vrienden af en blijf jij straks met de gehele rekening zitten. Waarschijnlijk zijn je vrienden niet zo, maar in het ergste geval kan dit gebeuren. Zorg dus dat je op tijd de rekening betaald. In de kroeg reken je per rondje af en zo voorkom je eventuele problemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*