Gratis activiteiten in New York

New York staat bekend als een dure stad. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Handel en Toerisme besteedt een toerist van buiten de Verenigde Staten gemiddeld $3652 aan zijn vakantie, inclusief vliegtickets New York. Tegelijkertijd is New York een stad waar je de gaafste dingen gewoon gratis kunt doen. Met een beetje speurwerk en planning zijn er iedere dag fantastische activiteiten te vinden. Op deze manier kan je het budget toch een beetje binnen de perken houden.

Plons in het zwembad in Brooklyn Bridge Park

Het zwembad in Brooklyn Bridge Park New York is er een met geweldig uitzicht. Ben je in New York en wil je naast het rondrennen tussen alle bezienswaardigheden ook even relaxen? Ga dan naar het Brooklyn Bridge Park om een verfrissende duik te nemen in de Pop Up Pool. Zoals de naam ‘Pop Up Pool’ al aangeeft is dit helaas geen permanent zwembad. De gratis Brooklyn Pop Up Pool is jaarlijks vanaf eind juni te vinden tussen Pier 1 en 2 in Brooklyn Bridge Park. De Pop Up Pool bestaat uit een zwembad met uitzicht op de beroemde brug, een strandje met een beperkt aantal loungestoelen, picknicktafels, douches en kleedhokjes. In de verkleedruimtes zijn kluisjes, maar het is wel de bedoeling dat je jouw eigen slotje meeneemt.

Bezoekje aan Museum of Modern Art

Als je je trip naar New York een beetje slim plant, kan je de beste musea gratis bezoeken.  Museum of Modern Art (MoMA) is één van de grootste kunstmusea in New York City. Je kan het museum gratis bezoeken op vrijdagavond tussen 16:00 en 20:00 uur! De entree wordt dan gesponsord door UNIQLO (een warenhuis). Houd alleen wel rekening met lange rijen en een erg druk museum. Op zaterdag mag je zelf weten wat je betaalt tussen 17:45 en 19:45 uur voor het Guggenheim Museum. Dit is zonder twijfel ontzettend populair dus wees ook hier er vroeg bij.

Mee met de veerboot

Vanaf de Staten Island Ferry (de veerboot tussen Manhattan en Staten Island) heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan en kan je het Vrijheidsbeeld van dichtbij zien. De overtocht is gratis en daardoor al jarenlang een onmisbaar onderdeel van een bezoek aan New York. Loop bij het instappen niet naar voren maar juist naar het achterdek. Hier kom je terecht als je de eerste trap pakt die je ziet en vervolgens helemaal naar achteren loopt. Je zal hier een schitterend uitzicht hebben op Manhattan en het Vrijheidsbeeld. Op de terugweg is de deur (dan op het voordek) in de winter vaak gesloten vanwege de kou. Je hebt dus maar één kans: de heenreis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*