Champagne proeven in Frankrijk

Liefhebbers van champagne proeven weten dat hun favoriete drank niet goedkoop is! In de winkel in Nederland en Belgie betaal je al gauw tussen de 20 en 30 euro (of meer) voor een fles en dat telt door. Toch is er een leuke en goedkopere manier om aan je champagne te komen. Ga hem gewoon zelf halen in Frankrijk! Ga zelf Champagne proeven in Frankrijk!

De Champagnestreek

De Champagne streek is een regio in het noorden van Frankrijk. Het is de enige plaats ter wereld waar ze echte champagne mogen maken. Daarnaast ook de enige plaats ter wereld waar je op een relatief goedkope manier champagne kan proeven en kopen.

Champagne proeven en kopen in Frankrijk

Champagne proeven in FrankrijkHet gebied op zich is vrij groot maar de meeste activiteit bevindt zich rond Epernay en Reims. Reims is een relatief grote stad waar verschillende grote en bekende champagnehuizen te vinden zijn. Veuve Clicquot, Pommery, Taittinger en Mumm zijn allemaal bekende champagne huizen die gevestigd zijn in Reims. Deze zijn tof om te bezoeken en je kunt hier natuurlijk champagne proeven, maar betaalbare champagne zal je hier niet vinden. Deze grote huizen vragen minstens evenveel als in de Nederlandse of Belgische winkels. Mijn advies: bezoek Reims, bezoek één of twee van deze bekende huizen en vergeet zeker de kathedraal van Reims niet maar trek daarna verder naar Epernay.

Epernay is een kleiner stadje maar is echt de hoofdstad van de Champagne. In Epernay zelf heb je ook verschillende bekende huizen op de Avenue de Champagne maar het is in de kleine dorpjes rond Epernay waar je moet zijn voor het champagne proeven en kopen.

Bezoek nu de Champagnestreek!

Er zijn verschillende tientallen van deze kleine dorpjes. Bijna overal zijn verschillende kleine boertjes die je met plezier ontvangen om te proeven en te kopen. Tijdens een bezoek krijg je dikwijls drie à vier glazen champagne aangeboden en achteraf koop je gewoon een paar flessen die je lekker vindt. Als je een paar van die huizen op een middag bezoekt heb je heel wat gratis champagne gedronken en de flessen die ze verkopen beginnen reeds vanaf 13 euro.

Wil je weten hoe je zo’n bezoek best aanpakt? Lees ons artikel met tips over de champagnestreek en bekijk ook eens onderstaande video over een Champagnereis naar Frankrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*