Centro Oberhausen en andere winkelcentra van Duitsland

In steeds meer Duitse steden worden nieuwe winkelcentra geopend. De winkelformule van een groot centrum waarin verschillende winkels zijn ondergebracht is bijzonder succesvol en staat garant voor veel bezoekers. Ook veel Nederlanders winkelen regelmatig in een van de grote Duitse winkelcentra. Hieronder een lijst van de top 4  van Duitsland die gemakkelijk met de auto zijn te bereiken.

Centro Oberhausen Oberhausen

Met meer dan 20 miljoen bezoekers per jaar is het Winkelcentrum Centro Oberhausen het grootste en drukst bezochte winkelcentrum van Duitsland. Iedereen kent Centro en ook veel Nederlanders bezoeken het winkelcentrum. Het gigantische winkelcentrum Centro Oberhausen was een van de eerste megastores en is nog steeds de grootste van Europa. Door het enorme aantal winkels ( meer dan 220 ) is er bijna alles te vinden. In de loop van de jaren zijner veel attracties in de nabijheid van Centro gekomen zodat het ook een prima mogelijkheid geeft voor een dagtocht.

Limbeckerplatz Essen

Essen heeft het winkelcentrum de Limbeckerplatz, weliswaar niet zo groot als Centro Oberhausen maar met meer dan 200 winkels is het een van de grootste winkelcentra van Duitsland. Limbecker Platz ligt in het centrum van Essen en hierdoor profiteert ook de middenstand van Essen van de nabijheid van het winkelcentrum. Dit in tegenstelling tot Centro dat aan de rand van de stad ligt en waar de voormalige winkelgebied in het centrum van Oberhausen er behoorlijk last van heeft. Limbeckerplatz is om alles exclusief en de winkels zitten inhet hoge topsegment.

Thier Galerie Dortmund

In  het centrum van Dortmund is sinds een aantal jaren in de voormalige Thier brouwerij de Thier Galerie gekomen. Dit winkelcentrum beschikt over 330000 vierkante meter vloeroppervlak en er zijn 160 winkels gevestigd. De Thier Galerie ligt aan de Westenhellweg wat al jaren de drukste winkelstraat van Duitsland is. Ook hier ligt het accent op kleding en persoonlijke verzorging.

Forum Duisburg

Een stuk kleiner is het Forum in Duisburg. Hier zijn 80 winkels bij elkaar gebracht op een oppervlak Van 57000 vierkante meter. Het winkelcentrum wordt goed bezocht met dagelijks 30 duizend tot 40 duizend bezoekers uit de Niederrhein maar ook uit de omgeving van Venlo en Roermond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*