Wat betekenen het aantal sterren van een hotel?

Het sterwaarderingssysteem kan een lastige zijn. Hoe vaak bent u naar een 4-sterren hotel geweest met geweldige dingen verwacht, maar wanneer u er bent, is het niet anders dan een 2- of 3-sterrenhotel? Hoe zit het met hotels die beweren dat ze 7 sterren hebben? Misschien heb je in een schitterend 2-sterrenhotel verbleven of een vreselijke ervaring gehad op een bijzonder sjofele 4-sterrenlocatie.


Basisprincipes van het sterrenwaarderingssysteem

Het sterwaarderingssysteem wordt internationaal erkend als de tuinstok voor de algemene kwaliteit van een hotel. Wat een land echter als een 3-sterrenlocatie beschouwt, is een 2-sterrenlocatie in een andere en vice versa. Hoewel er geen internationale standaard is waar hotels over de hele wereld zich op abonneren, hebben de sterren allemaal te maken met het niveau van service, faciliteiten, kamers, locatie en prijs van een hotel.

Het volgende is een algemene richtlijn voor wat u kunt verwachten van hotels met een sterbeoordeling:

  • 1 Ster: eenvoudige kamer opties, in sommige gevallen gedeelde badkamerfaciliteiten en een verkoopautomaat in de buurt van de lobby, waar maaltijden zelfbediening zijn.

  • 2-sterren: eenvoudige kamer opties, kleuren-tv en een eigen bar / restaurant.

  • 3-sterren: Meerdere kamer opties, restaurant, fitnessruimte en conferentieruimte / zakelijke faciliteiten beschikbaar.

  • 4-sterren: Meerdere kamers / suite-opties, restaurants en bars op het terrein, zakelijke faciliteiten, conciërgeservice, zwembad, fitnessruimte en crèche.

  • 5-sterren: luxe accommodatie met alle bovengenoemde voorzieningen en meer.


Wat de sterren echt betekenen

Het is algemeen bekend dat meer sterren een beter hotel betekent, maar er is geen internationale standaard voor de toewijzing ervan. Hotels zijn ofwel zelf beoordeeld, in welk geval de eigenaren zichzelf 7 sterren kunnen geven als ze vinden dat ze ze verdienen, of ze worden beoordeeld door privébedrijven.


Het systeem bespelen

In delen van Europa waar hotels worden beoordeeld door de overheid, zijn er een aantal vereisten waaraan elke locatie moet voldoen om een ​​bepaalde beoordeling te krijgen. Dit omvat structurele vereisten (bijvoorbeeld liften en rolstoel toegankelijkheid) en een reeks aanvullende voorzieningen (bijvoorbeeld conferentie- en bruiloft faciliteiten) die het hotel in een bepaalde sterbeugel plaatsen.

Het probleem met een rigide beoordelingsschema is dat bepaalde hotels niet de ratings kunnen krijgen die ze verdienen / nodig hebben vanwege structurele problemen. Hotels in de bergen kunnen bijvoorbeeld praktisch geen liften installeren. Hoewel dit slecht is voor ondernemers, is het soms erg goed voor reizigers – u kunt verblijven in een goedkoop driesterrenhotel dat 5-sterrenservice biedt tegen een goedkoper tarief.

Locatie speelt een grotere rol in de prijs en waardering van een hotel – niet alleen van land tot land, maar van stad tot stad. Een 4-sterrenhotel in het centrum van Londen kan een hogere sterwaardering hebben dan een 2- of 3-sterrenhotel in het nabijgelegen Reading, maar de kans is groot dat de kamers ongeveer even groot zijn.

De sterren voor begeleiding gebruiken

Met hotels, lodges en B & B’s die zijn beoordeeld door betrouwbare externe instanties, kunt u over het algemeen vertrouwen op wat de sterren u vertellen. Vandaag, met informatie die zo vrij beschikbaar is, doet u er goed aan enkele forums te bekijken en websites te bekijken om meer informatie over het hotel te vinden.

Hoewel klantbeoordelingen niet altijd up-to-date en nauwkeurig zijn, zijn ze een goede bron van algemene informatie (3 geweldige recensies achter elkaar vertellen u iets). Je kunt ze ook gebruiken om meer te weten te komen over een aantal ongelooflijke aanbiedingen – zoals die geweldige 2-sterrenlocaties die 4-sterrenservice bieden. Dus wees gewaarschuwd, gebruik de sterren als leidraad, maar blijf open voor het vinden van verborgen pareltjes onderweg voor je volgende hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*