5 redenen waarom je een rondvaart door de Amsterdamse grachten moet doen?

5 redenen waarom je een tour door de Amsterdamse grachten moet doen?

Iedereen is wel bekend met de prachtige plaatjes van de Amsterdamse binnenstad. Op deze foto’s staan vaak een brug en een gracht afgebeeld. De grote aanwezigheid van deze elementen op foto’s, schetst al een goed beeld van Amsterdam. Tijdens je bezoek in Amsterdam moet je dus eigenlijk wel een rondvaart over de Amsterdamse grachten hebben meegemaakt. Hieronder de belangrijkste redenen waarom je deel zou moeten nemen aan een Amsterdamse grachten tour.

Het staat op de lijst van Unesco

De Amsterdamse grachten kennen een historierijk verleden. Tijdens de Gouden eeuw was dit het handelscentrum van de wereld. Hier was dan ook het eerste multinationale bedrijf gevestigd, te weten: de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Dit was overigens ook het eerste bedrijf dat aandelen uitbracht.
Deze periode is zeer bepalend geweest voor het ontstaan van de Amsterdamse grachten. Aan deze grachten zie daarom ook veel handelshuizen, die vandaag de dag zeer geliefd zijn om te bewonen. Vanwege de historie in zijn schoonheid behoort de Amsterdamse grachtengordel sinds een aantal jaar tot de lijst van de Unesco.

Het is milieubewust

Steeds meer rondvaartboten die door de grachten van Amsterdam varen, worden elektrisch aangedreven. Waardoor de belasting van de flora en fauna op de grachten tot een minimum wordt beperkt. Een rondvaart door de Amsterdamse grachten is daarom ook een bijzonder duurzame manier om de binnenstad van Amsterdam te verkennen. Daarnaast zijn rondvaartboten vaak fluister stil in vormen daarom geen overlast voor de lokale inwoners.

Het is ontzettend romantisch

Amsterdam wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. De vele waterwegen en de ruim 1500 bruggen verspreid over Amsterdam, is Amsterdam zeer goed te bewonderen vanaf het water bent. Het wordt pas echt romantisch, wanneer de zon ondergaat en alle lichtjes van de bruggen in de kade’s worden ontstoken. Dit is echt een bijzonder aanzicht en mag je dus zeker niet missen tijdens je bezoek aan Amsterdam.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Je leert veel tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten

Tijdens een rondvaart door de grachten van Amsterdam word je altijd geïnformeerd door een gids. Deze gids vertelt je van alles over de gebouwen en de plaatsen die de rondvaartboot passeert. Daarnaast word je vaak ook geïnformeerd over de historie van Amsterdam en de totstandkoming van het grachtenstelsel. Wees gerust, de gids is vaak in meerdere talen beschikbaar.

Bekende sterren waren je voor

The Beatles, Madonna, Robby Williams, Whiz Khalifa en Nelson Mandela zijn slechts een handjevol wereldberoemde personen die ook een rondvaart door de Amsterdamse grachten hebben gemaakt. Als dit de sleutel tot hun succes was, dan zou ik een rondvaart door Amsterdam niet overslaan… ?

Ben je benieuwd wat voor type rondvaarten er worden aangeboden of wil je graag nog wat meer informatie? Kijk dan op de website van Amsterdam Canal Cruise, waar je een hele hoop informatie kan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*