Waadbroeken, visserskleding en regenkleding

Waterdichte waadbroeken: de voordelen

Simpel, sportvissers kunnen niet zonder. Waterdichte waadbroeken zijn onmisbaar voor mensen die praktisch leven aan of op het water. Want hoe vervelend is als je aan de waterkant staat en niet bij je lijn kunt komen omdat deze bijvoorbeeld vast zit. En die laarzen die je aan hebt bieden nét niet genoeg bescherming tegen de waterstand. Frustrerend, helemaal als je net een grote snoek ziet zwemmen. Met waadpakken heb je dit probleem niet meer. Waadpakken bieden doorgaans bescherming tot aan borsthoogte. Je kunt dus volledig het water in zonder nat te worden. Niet alleen erg handig als je gaat vissen voor de hobby, maar ook zeer nuttig als je een vijver in moet in verband met bouwwerkzaamheden. Je kunt ze overal kopen, maar hoe herken je nou een kwaliteitswaadpak en op welke eigenschappen moet een waadpak voor jou voldoen? Dat lees je hieronder.

Neopreen Vs. PVC regenbroeken en waadpakken

Om direct in huis te vallen, het verschil tussen een goed en minder goed waadpak is het gebruikte materiaal. Goedkopere waad- en regenbroeken zijn meestal gemaakt van PVC. Duurdere varianten zijn doorgaans vervaardigd van Neopreen materiaal. Handig bijkomstigheid: Het verschil zie je direct!

PVC waadpakken zijn te vergelijken met regenkleding maar dan nog iets dikker. ze zijn waterdicht natuurlijk en het PVC materiaal maakt het schoonhouden ook een stuk makkelijker. Maar is er geen isolatie aanwezig in het PVC materiaal. Dus koud water voelt ook echt koud aan. Het advies is daarom om een thermobroek eronder te dragen.

Neopreen heeft hier dus geen last. Dit materiaal is dikker dan PVC en biedt wél een isolerende werking. Je kunt een neopreen waadpak ook het hele jaar dus gebruiken. Let wel, het is duurzaam materiaal en daarom duurder dan PVC. Ga je vaak het water in en wil je het beste spul, kies dan voor een waterdichte neopreen regenbroek of waadpak. Ga je af en toe het water in of blijf je altijd in het ondiepe, dan voldoet pvc waadpakken prima.

Deense topkwaliteit: ELKA waad- en regenkleding

Een vertrouwde speler in de markt van waterdichte kleding is ELKA. Dit merk uit Denemarken , opgericht door Ejnar Lauridsen in 1958, staat al jaren synoniem voor betaalbare waterdichte kwaliteitskleding voor de professional en amateur. Mooie bijkomstigheid is dat ELKA ook daadwerkelijk luistert naar haar klanten en dit terug laat komen in hun nieuwe collecties. Zo zien hun waadpakken er strak, catchy en opvallend uit. Je wilt er in gezien worden. Ook is er gedacht aan gebruikersgemak, denk aan verstelbare schouderbanden, FIX-LOCK gespen en handige binnenzakken.

Voor ELKA kleding kun je terecht bij Workwear24 – specialist in bedrijfskleding voor ZPP,  klein en groot MKB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*