Voetbalshirts kopen

Je ziet ze steeds meer. Voetbalshirts. Het dragen van zo’n shirt is over het algemeen steeds meer geaccepteerd. Vroeger kwam je deze shirts alleen maar tegen op de tribune bij je favoriete voetbalclub, maar tijden veranderen. De afgelopen jaren hebben de fabrikanten steeds meer aandacht gegeven aan de kwaliteit van een voetbalshirt. Daardoor zijn deze shirts nu ook prima geschikt om zelf te dragen tijdens het sporten. Je komt ze nu tegen bij je eigen voetbalclub of tijdens het fitnessen. De ene is nog mooier dan de ander.

Vallen voetbalshirts onder mode?

De meeste voetbalshirts zijn afkomstig van grote merken als Nike en Adidas. Ook artiesten zijn steeds vaker te zien met hun favoriete voetbalshirt op het podium. Zo waren verschillende Nederlandse top DJ’s in voorbereiding op het WK 2014 te zien in het schitterende Nederlands Elftal shirt. Deze “supporters” actie trok dan ook veel aandacht in de media en modeland. Mode is officieel iets van kleding of een kledinglijn die voor een bepaalde tijd leuker word gevonden. Voor een voetbalshirt is dat ook vaak zo. Elk zomer, aan het begin van het seizoen wil elke supporter graag het nieuwe shirt van zijn club in de kast hebben hangen.  Naarmate het seizoen teneinde loopt, is men al weer bezig met de nieuwe collectie. Fabrikanten spelen ook in op de actuele trends. Zo heeft het nieuwe Napoli uitshirt dit jaar een denim look. Ook roze voetbalshirts zijn steeds vaker op de velden terug te vinden.

Thuisshirt en uitshirt

Elke club is verplicht om minimaal twee verschillende voetbalshirts te hebben. Eén thuisshirt en één uitshirt. Deze tenues verschillen vaak van kleur om zo geen verwarring te creëren met de shirts van de tegenstander en het spel zo overzichtelijk te houden. Steeds meer clubs hebben echter meer dan twee voetbalshirts in hun collectie. Een derde voetbaltenue is tegenwoordig heel normaal. Dit tenue gebruiken ze dan vaak voor internationale wedstrijden of Bekerwedstrijden. In Turkije zijn er zelfs clubs die beschikken over vijf verschillende voetbaltenues!! Het thuisshirt van een club heeft vaak de eigen clubkleuren en wijzigt elk jaar vaak alleen op de details. Zo spelen clubs als Ajax, PSV en Feyenoord elk jaar in een rood/wit thuisshirt.

Voetbalshirts kopen

Als je een voetbalshirt wilt kopen is het altijd belangrijk dat er zeker van bent dat je een echt shirt koopt. Door de grote vraag naar deze shirts worden er namelijk enorm veel namaak shirts op de markt gebracht. Deze komen vaan uit Aziatische landen en hebben een mindere kwaliteit en wijken vaak af van het origineel. Een echt voetbalshirt kost na de lancering meestal tussen de vijftig en vijfentachtig euro voor volwassenen, afhankelijk van het merk en club. Kindermaten zijn vaak enkele euro’s goedkoper. Naarmate het seizoen teneinde loopt kun je deze shirts vaak goedkoper aanschaffen. En namaak shirt is vaak al te koop vanaf tien euro. Bekijk daarom goed of het logo van de fabrikant goed te zien is op het shirt en of de tekst op de site duidelijk en goed te lezen is.  Gelukkig zijn er webshops als Voetbalshirt24.nl waar je goedkoop originele voetbalshirts kunt kopen. Daarnaast kun je natuurlijk ook terecht bij de betere voetbalspeciaalzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*