Teletekst 818

Op pagina Teletekst 818 van NOS Teletekst op NPO1, 2 en 3 vindt de kijker informatie over de Eredivisie. Die informatie wordt regelmatig bijgewerkt door de redactie van de NOS. Op deze pagina kunnen kijkers informatie opvragen over welke wedstrijden er dit weekend in de Eredivisie gespeeld worden. De Eredivisie is de hoogste competitie van het betaald mannenvoetbal. De competitie voor de Eredivisie is de Jupiler League. Ook van deze voetbalcompetitie houdt de NOS de uitslagen bij.

Programma

Wie naar teletekst 818 gaat, komt een pagina tegen met daarin de wedstrijden van het aankomende voetbalweekend. De wedstrijden staan in twee categorieën gesorteerd: op vrijdag en in het weekend (zaterdag en zondag), Achter de speeldag staat meteen de tijd weergegeven. Op die manier weet de kijker dus meteen wanneer zijn favoriete voetbalclub speelt.

In de programmering staat de thuisspelende voetbalclub altijd vooraan. Daarachter staat de voetbalclub die uit speelt. Achter de wedstrijden staan eigen nummers vermeld. Door deze nummers in te toetsen op de afstandsbediening van het televisietoestel (of online via Teletekst hieronder), krijgt de lezer meer informatie over de wedstrijd.

Informatie over de wedstrijd

De pagina’s over de wedstrijden hebben een vast format. Zo staat er op deze pagina’s altijd wie de scheidsrechter van de wedstrijd zal zijn. Daarnaast kiest de NOS-redactie ook altijd een paar interessante feitjes over de wedstrijd uit. Op de laatste regel staat er welke spelers niet kunnen spelen, in verband met schorsingen of blessures.

Op de pagina over de wedstrijd is ook nog andere informatie te vinden, zoals bijvoorbeeld uitslagen van eerdere ontmoetingen.

Standen

Na afloop en tijdens de wedstrijden houdt de redactie van de NOS de standen van de Eredivisie bij. Op teletekst 818 staat het programma voor het komende voetbalweekend, op teletekst 819 staan de uitslagen tot nu toe. Op deze pagina is altijd terug te vinden wanneer de redactie de uitslagen voor het laatst heeft bijgewerkt.

Op pagina 819 staat het aantal gespeelde wedstrijden, het aantal gewonnen wedstrijden, het aantal gelijkgespeelde wedstrijden en het aantal verloren wedstrijden. Dat levert een bepaald puntentotaal op. Tenslotte is op deze pagina ook weergegeven hoeveel doelpunten de club heeft gemaakt, en hoeveel de club heeft moeten incasseren.

Teletekst 818 heeft een verwijzing naar teletekst 832. Wie wil weten wie de meeste doelpunten heeft gemaakt, kan naar deze teletekstpagina. Op die teletekstpagina staan alle topscorers van dit Eredivisie seizoen weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*