Step kopen

Steppen is razend populair onder de sportievelingen onder ons. In tegenstelling tot fietsen of wandelen kun je met steppen veel sneller calorieën verbranden en het is ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Lekker in de buitenlucht bezig zijn, terwijl je toch wat kilo’s probeert kwijt te raken, wie wilt dit nu niet? Steppen is heel laagdrempelig, aangezien je alleen een step nodig hebt en je kan al aan de slag, maar waar kun je zo’n mooie step kopen en waar moet je allemaal op letten als je er een wilt aanschaffen?

Tips voor een step kopen

Je vraagt je misschien af waar je zoal een step kunt kopen en wat een step zou moeten kosten. In principe kun je een step kopen bij onder andere een outdoorwinkel of zelfs een speelgoedwinkel, maar zijn deze steps kwalitatief allemaal hetzelfde? Nee. Wanneer je een jongvolwassen of volwassen persoon bent is het goed om te kijken naar een step die niet uit een speelgoedwinkel komt, aangezien deze steps voornamelijk geschikt zijn voor kleine kinderen. Tevens zijn deze steps niet geschikt voor iedere ondergrond en dat is nou net hetgeen wat je wel wilt, aangezien het wel handig is als je gewoon in een bos kunt steppen of op een nat wegdek.

Een step kopen is dus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Toch dien je goed te kijken naar het merk step en uiteraard de aanschafprijs. Een goede step kost ongeveer een kleine 200 euro waarbij je minimaal 2 jaar garantie krijgt. Twee van de bekendste merken op het gebied van steppen zijn KickBike en Yedoo. Beide merken hebben zich al jaren bewezen op het gebied van steppen en een step kopen van een van deze merken, daar zul je zeker geen spijt van gaan krijgen. Eventueel is het mogelijk om met een step van KickBike of Yedoo samen met je hond(en) te gaan steppen door hem of haar aan de zijkant of aan de voorkant van de step mee te laten lopen. Hiervoor zul je wel extra accessoires aan moeten schaffen zoals een treklijn en een stepbeugel, aangezien je niet wilt dat je hond ineens weg kan schieten. Steppen met je hond is overigens stukken veiliger dan wanneer je gaat fietsen met je hond. Bij het steppen heeft een hond namelijk niet de kans om ineens naar links of naar rechts te lopen, aangezien hij of zij vastzit aan de stepbeugel die je op het frame van de step dient te bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*