Sporten tijdens de zwangerschap

Wil jij blijven sporten tijdens de zwangerschap? Wanneer je een fanatieke sporter bent weet je hoe belangrijk het is om constante training te volgen om fit te blijven. Daarom willen veel vrouwen die in verwachting zijn niet stoppen met sporten. Jarenlange training kan door de maanden die je niet sport namelijk teniet gedaan worden. dat zou ontzettend zonde zijn natuurlijk, maar is het wel nodig om te stoppen met sporten tijdens de zwangerschap?

Sporten tijdens de zwangerschap; geleidelijk afbouwen

Sporten tijdens de zwangerschapVrouwen die gewend zijn om veel te sporten, laten hun lichaam wennen aan dit ritme. Het is daarom juist verstandig om door te gaan met sporten zodra ze in verwachting zijn. Je kunt namelijk een averechts effect bereiken als je abrupte veranderingen aanbrengt in je leven als je zwanger bent. Het kan helpen om een schema op te stellen met een deskundige die ervoor zorgt dat je het trainen afbouwt tot een niveau die goed is voor jezelf en je kindje, ook na de bevalling. Ook een fysiotherapeut kan helpen met het opzetten van het schema. Daarnaast is fysiotherapie breda, Rotterdam of waar dan ook in Nederland geschikt voor begeleiding van sporten tijdens de zwangerschap.

Geschikte sporten voor tijdens een zwangerschap

Tijdens je zwangerschap zijn er ook een aantal sporten die je de hele periode vol kunt houden en zelfs mee kunt beginnen tijdens je zwangerschap. Zelfs wanneer je de sport nog nooit hebt beoefend. Geschikte sporten zijn bijvoorbeeld Yoga, dansen, zwemmen en wandelen. Het is altijd belangrijk om te luisteren naar je lichaam en om ernaar te handelen. Zo merk je vanzelf wanneer sporten ongemakkelijk wordt. Het is dan misschien verstandig om op een andere sport over te stappen of om helemaal te stoppen. Bij intensievere sporten merken vrouwen in verwachting sneller dat ze het niet meer vol kunnen houden. Deze sporten zijn bijvoorbeeld tennis, paardrijden en hardlopen. Skiën wordt wel afgeraden aangezien de kans groter is dat je valt en het is een blessuregevoelige sport.

Spieren oprekken

Om je voor te bereiden op de bevalling is het gunstig om de spieren aan de binnenkant van je bovenbenen wat op te rekken. Doordat bij de bevalling de benen ver gespreid moeten worden kun je aardig veel last krijgen van spierpijn. Om dit te voorkomen kun je het beste elke dag vijf minuten in de kleermakerszit zitten. Ook hier geldt dat luisteren naar het lichaam belangrijk is: voelt het onprettig of zelfs pijnlijk? Stop er dan mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*