Parkeren in hartje Amsterdam

Parkeren in onze hoofdstad wordt niet ervaren als pretje. Parkeergarages die vol zijn, straten waar je alleen mag parkeren als je in het bezit bent van een vergunning en belachelijk hoge parkeertarieven zorgen ervoor dat er een hoop mensen met de trein naar Amsterdam komen. Kom je toch met de auto? Dan zijn er wel een aantal plekjes waar je goedkoper kunt parkeren, maar om te parkeren in het centrum zul je toch rekening moeten houden met de parkeerkosten.

Parkeerkosten in de avonduren

Per 1 januari zijn de betaald parkeeruren in de avonduren uitgebreid. Je moet nu tot 2 uur ‘s nachts betalen. Deze regeling is in het leven geroepen omdat de parkeerdruk voor de omwonenden te hoog lag. Bewoners in het centrum hadden last van de parkeerdrukte. Het gaat om het gebied rond de Wallen en de grachtengordel.

Ben je ‘s avonds in de stad? Dan kun je dus net zo goed in een parkeergarage parkeren. Dan staat je auto veilig en hier betaal je vaak hetzelfde uurtarief als op straat.

Verschil parkeergarage en op straat parkeren

Zoals hierboven beschreven betaal je sinds 1 januari 2015 ook in de avonduren wanneer je op straat parkeert. Je auto staat natuurlijk veiliger in een parkeergarage. Parkeergarages hebben daarbij ook vaak scherpe acties om ervoor te zorgen dat jij bij hen parkeert.

Gemak betalen met je mobiel

Op straat parkeren heeft ook zijn nadeel dat je vooraf moet bepalen hoe lang je ergens wilt blijven staan. De kans dat je teveel of juist te weinig betaald is groot. Om dit te voorkomen kun je tegenwoordig ook gemakkelijk met je mobiele telefoon betalen. Je kunt als het ware “inchecken” op het moment dat je geparkeerd hebt en weer “uitchecken” op het moment dat je weer wilt vertrekken. Op deze manier betaal je nooit teveel en hoef je ook niet helemaal terug naar de auto te lopen wanneer je langer parkeert dan je vooraf bedacht had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*