De sloep maakt ruimte voor comfort & snelheid

Nederland is een waterland. Het grootste gedeelte van onze landsgrenzen grenst aan water. We hebben een prachtige kustlijn in het westen en het verspreid in het land pittoreske meeren en rivieren waar je heerlijk kunt varen. Dat varen is voor de echte watersportliefhebber een passie op zich en dat op ontzettend veel manieren. Denk aan fanatiek watersporters die zeilen, roeien, jetski varen of duiken. Maar ook heerlijk varen met een sloep of cruiser behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. De sloep is misschien wel het meest bekende en herkenbare boot die we in Nederland kennen. Maar de sloep wordt langzamerhand vervangen door boten die meer ruimte en comfort bieden.

Sportboten en bowriders

Voor wie echt op zoek is naar de kick van snel varen, wind door je haren en een puur vrijheidsgevoel moet op zoek gaan naar een sportboot of bowrider. Sportboten komen in diverse soorten en maten en zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien. Met name bowriders zijn erg populair, omdat ze veel comfort en ruimte bieden tegen een schappelijke prijs. Een bowrider wordt gekenmerkt door zitplaatsen aan de voorzijde van de boot ( een open punt ). Tijdens het varen kan men dus relaxen op de voorpunt, zittend of liggend. Ook hebben ze geen gesloten cabine. Ten opzichte van een sloep bieden ze daarom dus meer zitplaatsen en comfort en daarom een steeds populairder wordende boot in Nederland.

Ga je voor iets meer luxe en snelheid, dan ontkom je uiteraard niet aan de sportboot. Sportcruisers zijn luxe boten die gemaakt zijn voor snelheid. De bekendste sportboten fabrikanten zijn o.a. Crownline, Regal, BAJA en KING. Ieder merk heeft zo z’n eigen unieke vaar eigenschappen, maar geen enkel doet onder in gebruikersgemak en kwaliteit. Sportboot fabrikanten leveren hun boten zelfs af naar wens, zodat u ook uw eigen kleuren, interieur en details kunt bepalen. Het onderdek van sportboten varieert van 2 tot meer dan 4 personen. Het biedt dus de mogelijkheid om te slapen in het onderdek waar het is voorzien van een badkamer en keuken. Uiteraard kun je het zo comfortabel en luxe maken als je zelf wil.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*