Vijf dingen die u moet weten over een goochelaar

In dit artikel geef ik u de vijf dingen die u moet weten over goochelaars. Wat houdt hen bezig en waar moet u op letten als u er één “in het wild” tegenkomt! Wat kunt u altijd vragen aan een goochelaar of wat beslist niet!

Let eens op zijn vingers

Goochelaars hebben meestal hele nette vingers, althans een goede goochelaar let daar heel erg goed op! Nette nagels, schone handen en gecontroleerde bewegingen. Het is iets waar een vingervlugge goochelaar mee bezig is. Let ook eens op hoe hij dingen vastpakt of weglegt…het gebeurt vaak met een bepaalde souplesse die je alleen bij goochelaars ziet!

Onbewust altijd bezig met iets

Veel goochelaars zijn altijd wel bezig met hun handen, er zit vaak stiekem wel iets in de palm van hun hand verborgen, of ze laten weer iets verdwijnen. Kortom onbewust zijn ze altijd aan het goochelen. Als je eenmaal weet dat iemand goochelaar is, is het leuk om daar eens op te letten…niks zeggen maar gewoon stiekem in de handpalm kijken of er een munt, een ring, een bankbiljet of een pan in zit verborgen.

Let eens op de mouwen

De mouwen van de kleding van een goochelaar zijn vaak zeer geschikt om iets in te “schieten”. Hij zal het dan ook vaak niet na-laten om even een pen te laten verdwijnen in de mouw, of een muntje in te laten verdwijnen net op het moment dat jij het aan wilt pakken. Zelfs wanneer de goochelaar gewoon casual kleding aan heeft kan hij altijd wel iets in zijn mouwen laten verdwijnen. Als hij geen mouwen heeft is er altijd wel een ander vakje waar iets in te “verdwijnen” valt.

Altijd wel iets bij zich

De meeste goochelaars hebben altijd wel iets bij zich, denk aan een pakje kaarten, wat munten of elastiekjes. Als je dat ziet kun je rustig om een truc vragen, want dan is de goochelaar er eigenlijk al vanuit gegaan dat hij die dag zou gaan goochelen. Als hij niets bij zich heeft, dan kunnen de meeste goochelaars wel een mooie truc doen met een pakje kaarten van iemand anders hoor…tenminste als de betreffende goochelaar vaardig is met een “gewoon” kaartspel.

Geheimen…maar…

Natuurlijk zal de goochelaar niet alle geheimen prijsgeven, maar de meeste goochelaars hebben wel een paar trucs die zij uit willen leggen aan enthousiaste mensen. Dit zijn vaak trucs die vrij eenvoudig aan te leren zijn en hier kunt u succes mee hebben bij uw vrienden, familie en collega’s. Stelt u zich eens voor dat u op het volgende feestje de show kunt stelen met een paar eenvoudige maar professionele goocheltrucs. Als u er dan ook nog bij verteld dat u dit heeft geleerd van een échte goochelaar dan bent u zeker de ster van de avond!

Vraag niet om elke truc uit te leggen want vergeet niet dat u een illusie armer zult zijn telkens wanneer u een truc uitgelegd krijgt! Dat is natuurlijk jammer, maar als u écht wilt leren goochelen komt het vanzelf als u beter wordt in goochelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*