Dit is écht Helmond

Helmond. Ooit eens een klein, onbekend stadje met een levendige textielindustrie. Tegenwoordig een volwaardige, levendige stad naast Eindhoven. In Helmond kun je alles goed: wonen (zie Wooniezie voor koop- en huurwoningen in Helmond en regio), stappen, werken, uitgaan, uiteten, enzovoorts. Wij beschrijven even wat zaken die Helmond écht kenmerkend maken:

Speelhuis Theater

Het Speelhuis is een fenomeen in Helmond en omgeving. In dit theater staan de grootste namen en voorstelling gepland, het hele jaar door. Het Speelhuis trekt dan ook niet alleen bezoekers uit Helmond, maar uit de wijde omtrek. In het Speelhuis kun je niet alleen genieten van theater, maar ook heerlijk eten. Ben je (tijdelijk) in Helmond? Ga er dan zeker eens een kijkje nemen!

De Abdij van Binderen

De abdij van Binderen is een abdij in Helmond. Deze ontstond rond 1244 en is gesticht door Maria van Brabant. Vele straat-, wijk- en gebouwnamen in Helmond doen vandaag de dag nog herinneren aan de abdij. De abdij is een genot voor het oog, en verdient het dan ook om door u bezocht te worden.

Gemeentemuseum Helmond

Op het Gemeentemuseum in Helmond is voor zowel kinderen als volwassenen altijd wat te zien en te doen. Wil je een dagje geschiedenis snuiven? Of ben je liefhebber van de oude architectuur? Ga dan zeker het Gemeentemuseum bekijken. Je komt er ogen tekort. Ervaar ook de verschillende karakters van de twee prachtige gebouwen waarin het museum is gevestigd: het middeleeuwse kasteel en de sierlijke Boscotondohal.

Het kasteel van Sinterklaas

Aangezien de intocht van Sinterklaas voor de deur staat is het ook een aanrader om eens een bezoekje te brengen aan het kasteel van Sinterklaas in Helmond. Absoluut een aanrader voor mensen met kinderen. In het kasteel zijn pieten aanwezig en liggen natuurlijk alle pakjes voor alle kinderen opgeslagen. Een indrukwekkende ervaring voor uw kinderen. De intree is 3,50 euro per persoon. Dat is het waard, beloofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*