Zadelkruk voor de optimale zithouding

Zadelkruk op uw werkplek

Zadelkrukken zijn verrijdbare krukken die dankzij haar ergonomische zadelzitting een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde en optimale zithouding op de werkplek. Ergonomisch werken met een zadelkruk voorkomt onnodige lichamelijke klachten. Vooral de rug en nek zijn gevoelig als het gaat om een verkeerde zithouding. Deze kunnen dermate ernstige vormen aan nemen dat dit uitval tot gevolg heeft. Het is dus uitermate belangrijk om aandacht te besteden aan de dagelijkse werkhouding.

Belangrijke aandachtspunten voor een optimale zithouding zijn:

  • De zithoek
  • De zitdiepte
  • De zithoogte

 

Door gebruik te maken van een zadelkruk met ergonomische zadelzitting gaat u automatisch in een actieve en natuurlijke houding zitten. Hiernaast worden de bekken in de juiste positie  gekanteld zodat doorbloeding naar de bovenbenen gewaarborgd is.  De kruk op wielen is dus een zitmeubel die bij het voorkomen van rug- en nekklachten de voorkeur geniet boven een gewone bureaustoel.

Ondanks dat de ergonomische zitting u dwingt om een gezonde houding aan te nemen is het belangrijk om de juiste zithoogte in te stellen. Deze is afhankelijk van twee factoren. Als er bijvoorbeeld aan een bureau wordt gewerkt zal deze verschillen van iemand die aan een hoge werktafel of lopende band werkt. Hiernaast is de lichaamslengte maatgevend voor het instellen van de zithoogte. Uitgangspunt is dat de voeten plat op de grond staan en de benen gebogen in een hoek van 130 graden. Bij werkzaamheden aan hoge werkbladen is dit niet altijd mogelijk. In deze situaties kan een voetring uitkomst bieden.

 

Zadelkruk met rugleuning

Het is vooral voor personen die dagelijks veel in een zelfde houding werkzaam zijn verstandig om een zadelkruk met een ergonomische zadelzitting te gebruiken. De actieve en natuurlijke zithouding kan veel onnodige klachten voorkomen. Het is voor sommige echter best wel een overgang om de oude vertrouwde bureaustoel in te ruilen voor een verrijdbare kruk met ergonomische zadelzitting. Een bureaustoel is een vertrouwd object waarin je waarschijnlijk al jaren je werkzaamheden in verricht en waar je als je wilt nog even lekker onderuit gezakt kan zitten Dit is bij een zadelkruk (gelukkig) niet mogelijk.

Het is bekend dat veel mensen even moeten wennen aan de nieuwe zithouding bij een zadelkruk. Er zijn dan ook mensen die de voorkeur geven aan een kruk met rugleuning ook wel zadelstoel genoemd. De rugleuning van een zadelstoel is zeer kort op de zadelzitting geplaatst zodat de actieve zithouding wordt ondersteund en er niet de neiging ontstaat om “gemakkelijk” tegen de rugleuning te gaan hangen.

Men is het er inmiddels wel over eens dat een zadelkruk een toegevoegde waarde is om op de werkplek ergonomisch te kunnen werken. Het is echter ook met gebruik van dit zitmeubel belangrijk om regelmatig een pauze in te lassen zodat de spieren even kunnen ontspannen.

 

Zadelkruk voor thuis

De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan ergonomisch zitten met als gevolg dat de zadelkruk in steeds meer beroepsgroepen gebruikt wordt. Zo is de ergonomische ponyseat een niet meer weg te denken zitmeubel bij kappers, schoonheidsspecialisten en zorginstellingen maar ook in scholen, winkels en kantoren wordt de zadelkruk veelvuldig gebruikt.Online Generator Little alchemist Gems

Naast het beroepsmatige gebruik wordt de zadelkruk ook thuis gebruikt. Een ergonomische zitkruk is uitermate geschikt voor mensen die niet langdurig kunnen staan en wel graag nog enkele huishoudelijke werkzaamheden zelfstandig willen verrichten. Zo kan een zadelkruk een welkom hulpmiddel zijn bij het strijken, stofzuigen of eten koken.

 

Zadelkruk online kopen

Een zadelkruk kopen doet u bij voorkeur bij een gespecialiseerd bedrijf. Hier is de kennis en know how om u goed te adviseren zodat u de juiste keuze maakt en veel zitplezier hebt van uw aankoop. Tabouret Benelux is de specialist bij uitstek en heeft een grote keuze in betaalbare verrijdbare krukken van goede kwaliteit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*