Waarom kiezen voor RVS op maat bij Kraan & Roos?

Wat is roesten?

Als je iets wilt maken dat buiten moet kunnen staan is het niet verstandig om dit te maken van ijzer. Ijzer is namelijk erg makkelijk aan te tasten door water. Lucht dat aanwezig is in water reageert namelijk met ijzer. Dit proces noemt men oxideren. Oxideren is de scheikundige benaming voor roesten. Wanneer iets roest ontstaat er ijzeroxide. Omdat ijzeroxide een groter volume heeft dan ijzer wordt het product als het ware uit elkaar gedrukt door zichzelf. De producten van ijzer verliezen hun sterkte en je kunt er letterlijk en figuurlijk niet meer op bouwen.

Hoe ga je oxideren tegen?

Niet alleen ijzer kan oxideren. Alle ijzerhoudende metalen kunnen oxideren omdat ijzer aanwezig is in de structuur. Omdat alle ijzerhoudende metalen kunnen oxideren is het belangrijk om voor een project een ijzerhoudend metaal uit te zoeken dat niet kan oxideren. RVS is hier een uitstekend voorbeeld van. RVS is de afkorting van roest vast staal. Roest vast staal is een legering. Het is namelijk een vast mengsel van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. De oxidehuid van RVS sluit het onderliggende materiaal dusdanig af dat het niet zal roesten.

RVS op maat

RVS is dus het meest geschikte materiaal voor bouwwerken die blootgesteld zullen worden aan de buitenlucht. Denk hierbij aan hekwerken, reclameborden, palen, frames, machine onderdelen, balkons, trapwerken. Wanneer je dit wilt maken uit RVS zal je moeten beschikken over RVS op maat. RVS op maat is te verkrijgen bij het constructiebedrijf Kraan & Roos. Kraan & Roos beschikt over het juiste personeel, het juiste gereedschap en de juiste materialen om voor elke situatie RVS op maat te construeren.

De RVS op maat constructies van Kraan & Roos zijn gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en stevigheid. Door de kunde en kwaliteit waar ze mee gemaakt worden gaan de constructies vele jaren mee. Neem contact op met Kraan & Roos voor uw RVS op maat. Contact opnemen kan via de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*