Waar vind ik mijn WOZ waarde en hoe dien ik bezwaar in?

De WOZ waarde van je woning wordt vastgelegd door de gemeenten en wordt door hen gebruikt voor het bepalen van de Rijksbelastingdienst, waterschappen en voor statistieken van het CBS. Wil je de WOZ waarde van je woning kennen, dan kan je deze dus steeds bij de gemeente opvragen.

Taxatieverslag en WOZ opvragen

Waar kan je een taxatieverslag en WOZ waarde opvragen? Het taxatieverslag kan je opvragen bij de gemeente, maar de WOZ beschikking wordt je ook jaarlijks toegestuurd. In deze WOZ beschikking is het taxatieverslag toegevoegd. Je kan geen taxatieverslag opvragen voor een woning die niet op jouw naam geregistreerd staat.

Ben je van plan om een woning aan te kopen dan kan het interessant zijn op een kijkje te nemen op kadaster.nl. Daar vind je aan- en verkoopprijzen voor specifieke adressen of woningen in een bepaalde regio. Je kan deze informatie gewoon vanop de computer raadplegen.

Bezwaar indienen

Ben je niet akkoord met de vastgestelde WOZ waarde? Dan kan je hiervoor bezwaar indienen. Dit moet zonder fout gebeuren binnen de 6 weken dagtekening, bij de gemeente. Ben je te laat met het indienen van je bezwaar, dan ligt de waardebepaling vast voor het komende jaar.

Nadat je een bezwaar hebt ingediend zal je enige tijd moeten afwachten vooraleer je een antwoord krijgt van de gemeente. Is het antwoord niet positief, dan kan je er nog voor kiezen om in beroep te gaan. Wil je zelf niet doorheen de rompslomp? Dan kan je inmiddels beroep dien op een bezwaarbureau. Deze zijn sinds enige tijd enorm populair doordat zij vaak werken via een no cure no pay formule. Daarbovenop behalen ze vaak interessante succesratio’s.

Uitspraak bezwaarschrift

Wanneer u een bezwaar heeft ingediend bij de gemeente zal u uitspraak hierover moeten afwachten. Indien u het niet eens bent met deze uitspraak kun u in beroep gaan bij de sector bestuursrecht van de rechtbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*