Van je huis een thuis maken? Schakel een interieur architect in!

Een woning inrichten is helemaal niet eenvoudig. Je moet rekening houden met kleurkeuze, materiaalkeuze, schikking, decoratie en zowel praktische als structurele beperkingen. Daarbovenop moet dat allemaal nog kunnen binnen een bepaald budget en moeten jouw wensen en ideeën stroken met die van je partner. Een interieur architect kan je helpen om keuzes te maken, knopen door te hakken en het oplossingen voor te stellen waar je zelf wellicht nog niet aan gedacht had.

Vooraleer je bij de interieur architect langsgaat …

Vooraleer je interieuradvies gaat inwinnen bij een interieur architect/binnenhuisarchitect doe je best wat voorbereidend werk. Omdat smaken vaak verschillen en je wel een harmonieus geheel nastreeft, doe je er goed aan om met je partner samen te zitten en enkele zaken op papier te zetten. Een moodboard is bijvoorbeeld ideaal om weer te geven hoe jouw droomhuis eruit ziet: maak gebruik van knipsels, foto’s, tekst (kernwoorden als ‘landelijk’, ‘warm’, …) , materialen, kleuren, stoffen en al wat je maar kan vinden en verzamel al die elementen op 1 groot papier.

Het moodboard zal je vervolgens heel wat tijd besparen wanneer je op zaken gaat aankopen en wanneer je rond de tafel gaat zitten met je interieur architect. Je kan er overigens voor kiezen om samen met je partner dit moodboard samen te stellen, of je kan elk afzonderlijk je droomruimte samenstellen. Denk je dat je ideeën overeenkomen met die van je partner?

Van huis naar thuis in enkele duidelijke stappen

Wil je je woning gaan inrichten dan volg je best enkele logische stappen. Het kan aanlokkelijk zijn om in de beginfase reeds meubels of decoratie aan te kopen maar vaak blijkt deze aankoop een miskoop, doordat hij niet perfect in het geheel past. Volg daarom deze stappen, het meeste kan je als het goed is uit je moodboard halen:

  • Bepaal je stijl. Hopelijk komt uit het moodboard van jou en je partner naar voor dat jullie dezelfde stijl hebben. Is dat niet het geval, dan is de uitdaging groter (maar niet onmogelijk) om toch een complementair geheel te creëren.
  • Denk vervolgens na over de schikking van de beschikbare ruimte en de meest prominente, vaste elementen. Denk daarbij aan de vloerbekleding, kleerkast en positie van de televisie.
  • In de derde stap kan je werk maken van aparte meubels en decoratieve elementen als tapijt en verlichting.

Stap 1 zal uiteraard het eerste zijn wat je ook met de interieur architect zal bespreken. Heb je nog geen idee over stap 2 en 3, dan kan hij je hier zeker en vast in begeleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*