Tips voor het inrichten van je kantoor

Ga je binnenkort verhuizen? Start je net met je eigen bedrijf? Of wil je de inrichting van je kantoor gewoon een keer omgooien? Dan kun je wel wat tips gebruiken. Een kantoor moet een veilige plek zijn voor jou en je werknemers, maar ook functioneel zijn. Er moet namelijk wel hard gewerkt kunnen worden. Er zijn dus anderen dingen waar je op moet letten dan bij de inrichting van een huis.

Indeling

Allereerst moet er nagedacht worden over de indeling van het kantoor. Zoals eerder al gezegd was moet een kantoor functioneel zijn. Sommige meubels zijn ontzettend mooi, maar zijn niet praktisch voor in een kantoorpand. Als ze bijvoorbeeld te groot zijn voelt de ruimte al gauw zwaar aan. Daarnaast is het natuurlijk handig als je nog rond kunt lopen in het kantoor. De kortste weg naar het koffieapparaat is het belangrijkste. Zeker op maandagochtend.

Uitstraling

Ontvang je klanten op je kantoor? Denk er dan over na wat je uit wilt stralen met je interieur. Hartstikke leuk dat je een zwak heb voor tijgerprintjes, maar is dat niet meer iets voor thuis? Ook het interieur draagt bij aan het visitekaartje van je bedrijf. Zorg dan ook dat mensen zich op hun gemak voelen als ze het kantoor binnenlopen.

Flexplekken

De nieuwe trend op het gebied van werken op het kantoor. Waarom zou je nog saai achter een bureau zitten? Soms is het ook fijn om aan de keukentafel te werken of zelfs op de loungebank in de ontvangstruimte. Flexplekken stimuleren werknemers om samen te werken en elkaar beter te leren kennen. Je creëert zo namelijk een informele sfeer waardoor niet alleen de ruimte openlijker kan aanvoelen, maar de collega’s ook!

Something new, something borrowed

Niet alles hoef je nieuw aan te schaffen. Het kan ook erg leuk zijn om vintage tafels of kasten op te leuken met een likje verf of nieuwe deurknoppen. Denk er wel aan dat je bij de aanschaf een bonnetje ontvangt, dat scheelt toch weer belasting. Tegenwoordig mixt men ook in het interieur vaak de tweedehands (sorry, vintage) meubels met nieuwe accessoires zoals een antiek buikkastje met design lampen erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*