Tips bij het kopen van tuinplanten

Je kent het wel, je wilt je tuin (opnieuw) aanleggen of een tuin border opfrissen en er moeten tuinplanten worden gekozen. Dit blijkt in de regel nog vaak knap lastig, want hoe weet ik nu of dat ene plantje wel goed groeit op die schaduwrijke plek. En hoe hoog wordt die plant en moet deze vaak gesnoeid worden? Deze vragen zijn vrij herkenbaar voor een grote groep mensen zonder al te groene vingers. In dit artikel ‘tips bij het kopen van tuinplanten’  worden diverse tips gegeven om gemakkelijk en snel tot de juiste tuinplanten te komen. Tuinplanten kopen wordt een makkie!

Groene vingers of géén groene vingers?

Is tuinieren je grote hobby en vind je het niet erg om vieze vingers te krijgen? Dan is het scala ‘geschikte tuinplanten’ enorm groot. Denk hierbij aan alle planten die veel onderhoud nodig hebben. Heb je een hekel aan tuinieren maar wil je toch graag een mooi verzorgde tuin hebben, ga dan absoluut niet voor tuinplanten die veel onderhoud nodig hebben. Kijk bij het kopen van tuinplanten dus altijd naar de verzorging die de planten nodig hebben. Maar nu vraag je jezelf waarschijnlijk af: hoe weet ik nu welke plant onderhoudsarm is en welke niet. Om hier achter te komen kunnen je surfen naar tuinplanten webwinkel Plantengrow.nl . Deze webwinkel biedt een groot assortiment tuinplanten waarbij door middel van de zoekfunctie de wens van de consument kan worden verfijnd. Zoek je bijvoorbeeld een tuinplant die niet hoger mag worden dan 50 cm, het gehele jaar wintergroen is en met paarse bloempjes bloeit? Vink de gewenste eisen aan en tuinplanten webshop Plant & Grow geeft een suggestie van tuinplanten die hier binnen vallen. Handig toch, of niet? Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om tot de juiste tuinplanten te komen. Daarnaast zijn er prijzen van de planten bij Plantengrow.nl erg laag in verhouding met tuincentra (alweer een tip!)

Populaire tuinplanten

Het aanbod van tuinplanten hangt sterk samen met de bestaande trends op dat moment. Tegenwoordig zie je een groeiende vraag naar siergrassen. Siergrassen zijn over het algemeen onderhoudsarm en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten, in lage en hoge prijsklasse. Daarnaast variëren ze in bloeikleur en zijn sommige siergrassen wintergroen en andere niet. Hierdoor is er voor iedere consument wel een siergras te vinden die bij hem of haar past. Ook zie je deze siergrassen veel toegepast worden bij de bekende tuinprogramma’s zoals ‘Eigen huis en tuin’ en ‘Robs grote tuinverbouwing’. Dit zorgt voor grotere bekendheid van de siergras en de mogelijkheden met deze tuinplanten worden direct zichtbaar gemaakt. Bekende siergrassen die veel worden gebruikt zijn de Festuca, Miscanthus, Carex en Pennisetum. Ondanks de opkomst van de siergrassen blijven de vaste planten het ook nog steeds erg goed doen. Het aanbod en diversiteit van de vaste planten is enorm groot en wie kleur in de tuin wil hebben, moet absoluut voor de vaste planten gaan. Omdat de meeste vaste planten in het najaar bovengronds afsterven, wordt tegenwoordig vaak een combinatie gemaakt tussen groenblijvende siergrassen en vaste planten. Hierdoor kan een tuin worden gecreëerd die het gehele jaar visueel aantrekkelijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*