Soorten bouwmaterialen

Bouwmaterialen zijn er in allerlei soorten, maten en worden gemaakt van uiteenlopende materialen. Kwalitatieve bouwmaterialen die afgestemd zijn op de toepassing zijn een onmisbaar om elke bouwklus optimaal te kunnen verrichten.

Hout

Hout behoort tot een van de meest gebruikte bouwmaterialen en kan afhankelijk van de toepassing dienen als afwerking of als constructie. Veel gebruikte houtsoorten zijn onder andere het multifunctionele vurenhout, verduurzaamd hout en gegrond of ongegrond hout. Ruw, geschaafd of in SLS kwaliteit leverbaar.

Gipsplaten

Gipsplaten zijn bijzonder populair om plafonds mee af te werken, maar ook voor het scheiden van een kamer of het afwerken van een muur zijn gipsplaten geschikt. Naast de gewone uitvoering zijn er speciale gipsplaten beschikbaar die waterwerend zijn. De platen zijn verkrijgbaar in AK (afgeronde kant) en RK (ronde kant).

Ytong

Ytong, ook bekend als cellenbeton of gasbeton, is gemaakt voor het eenvoudig en vooral snel optrekken van een nieuwe muur, waarbij gebruiksgemak gecombineerd wordt met een kostenbesparende methode om te bouwen. Het lichte gewicht maakt het mogelijk om bovendien tijd te sparen. Ytong blokken in verschillende maten en bijbehorende accessoires zijn eenvoudig en snel online te bestellen.

Isolatie

Isolatiemateriaal is erl als bouwmateriaal in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en wordt gebruikt voor het isoleren van het huis, waarbij bijzondere aandacht uitgaat naar de isolatie van vloeren, muren en het dak. Rockwool isolatie, Isover isolatie, Floormate vloerisolatie en Kingspan platdakisolatie zijn enkele wel bekende producten die optimale isolatie garanderen.

Tegels

Tegels zijn belangrijke bouwmaterialen voor de badkamer, keuken en de vloer, in alle maten, kleuren en alle bijbehorende accessoires. Net als tegellijm, kimband en kit zijn tegels onmisbaar bij het opknappen of verbouwen van een huis. Voor het voegen van de tegels wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig tegelvoegsel, terwijl het reinigen van de tegels vergemakkelijkt wordt met de tegelreiniger.

Dakpannen

Dakpannen geven een dak een authentieke uitstraling en kunnen al naar wens en behoefte volledig afgestemd worden op het design van het huis. Een breed pallet aan kleuren, de keuze om voor een beton of keramische dakpan te kiezen, maken het nog aantrekkelijker om een dak van dakpannen te voorzien.

Gereedschap

Gereedschap en dan met name goed en kwalitatief gereedschap is een must voor het optimaal kunnen verwerken van allerlei bouwmaterialen. Kleine gereedschappen zoals een hamer, zaag en uiteenlopende tangen, zijn even onmisbaar als groot gereedschap waaronder cement- en stucmixers. Speciale klussen vragen om aangepast gereedschap, zoals een breed assortiment metselgereedschap, autogereedschap voor klusjes aan de auto en tuingereedschap.

Elektra

Het aanleggen van elektra dient te geschieden door gebruik te maken van kwalitatief en geschikt materiaal. Kabels, draad en elektrabuizen zijn daarbij onontbeerlijk. Speciale bouwlampen helpen de bouwklus te voltooien ook als het daglicht niet optimaal is, terwijl heaters het mogelijk maken om tijdens koude dagen werkzaamheden te verrichten.

Ladders & steigers

Ladders en steigers vergemakkelijken het werken op grote hoogte. Daarnaast verhoogt het gebruik van een steiger de veiligheid, aangezien er een breder loopvlak gecreëerd wordt. Terwijl een steiger vooral gebruikt wordt voor langdurige bouwprojecten is een ladder ideaal voor kleine en kortdurende klussen waarbij deze als hulpmiddel dient om de gewenste plek makkelijker te kunnen bereiken.

Raamdecoratie

Raamdecoratie, waaronder jaloezieën en rolgordijnen zijn geschikt voor het afwerken van het raam. Afhankelijk van het overige interieur en de toepassing zijn er verschillende raamdecoraties verkrijgbaar. Zowel de breedte als hoogte zijn makkelijk aan te passen aan de eigen situatie. De kleur is volledig af te stemmen op de eigen smaak, zodat een persoonlijke sfeer gegarandeerd wordt met de raamdecoratie.

Fundering

De fundering is als basis voor elk bouwproject van groot belang. De snelste en vooral meest duurzame manier om een stevige fundering te maken is door het aanleggen van een combinatievloer, waarbij gebruik wordt gemaakt van zogenaamde broodjes en betonnen liggers. PreFab beton delen maken het aanleggen van een geschikte fundering eveneens een stuk eenvoudiger.

Plaatmateriaal

Plaatmateriaal is als bouwmateriaal veelzijdig inzetbaar en geldt daarom als multifunctioneel bouwmateriaal. Betonplex voor de fundering, boeidelen, golfplaten, maar ook verschillende MDF platen voor uiteenlopende toepassingen, hoogwaardig plaatmateriaal is onmisbaar. Naast de bekende plaatmaterialen spaanplaat en multiplex zijn ook HPL (Trespa) Volkern platen en Wedi platen verkrijgbaar. Speciaal voor het toepassen in waterbestendige en brandwerende toepassingen zijn Promatect brandwerende platen ontworpen die nog meer mogelijkheden bieden op het gebied van bouwen.

IJzerwaren

IJzerwaren zoals schroeven en bijbehorende bouten en moeren zijn nagenoeg voor elke klus te gebruiken en behoren standaard aanwezig te zijn in huis, evenals spijkers die altijd van pas kunnen komen. Bijzondere ijzerwaren waaronder hang- en sluitwerk, roosters en verankeringen kunnen volgens behoefte besteld worden, waarbij gekeken wordt naar de toepassing van de ijzerwaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*