Slaapkamertrends 2015

Het eind van het jaar is in zicht, tijd voor de slaapkamertrends van 2015. Volgens de slaapspecialist is er een duidelijke verschuiving te zien in het gebruik van de slaapkamer. Zo wordt de slaapkamer niet meer alleen gezien als plek om te slapen. Het is ook een plek om je terug te trekken, te mediteren, een boek te lezen of om je gewoon te ontspannen. De slaapkamer wordt dus gezien als een belangrijke ruimte, wellicht is jouw slaapkamer toe aan wat vernieuwing. Daarom worden hier een aantal slaapkamertrends voor het jaar 2015 beschreven.

Een groot bed

In het nieuwe jaar geldt; hoe groter het bed, hoe beter. Het bed wordt niet meer alleen noodzakelijk gezien om in te slapen, het is ook een echte eyecatcher van de slaapkamer. Het bed kan bijna gezien worden als een mode-item. Mocht je een nieuw bed aan gaan schaffen, kies een zo groot mogelijk bed en vul het bed met leuke kussens. Het bed mag in het midden van de kamer staan, zodat het letterlijk het middelpunt is.

Rust, rust en nog eens rust

De afgelopen jaren mocht de kamer vol gekke patronen en felle kleuren, vanaf komend jaar mag de slaapkamer totale rust uitstralen. Richt je kamer in met neutrale kleuren zoals wit, beige, pastel- en grijstinten. Mocht je toch graag felle kleuren terug willen laten komen? Kies dan voor felgekleurde accessoires of bedtextiel. Zo blijft het geheel rustig, maar dan wel met een persoonlijke tint.

Slaapkamertrends; Comfort en luxe

Een luxe hotelkamer is een perfect voorbeeld voor de nieuwe slaapkamertrends. Een ruimtelijke, luxe en rustige kamer is één van de trends van het jaar 2015. Je kunt dit creëren door gedimde verlichting, stijlvolle en moderne meubels en vooral geen rommelende spullen.

Speel met de muren

Om wat meer variatie aan te brengen in de slaapkamer kun je ervoor kiezen om behang te gaan plakken. Behang met een leuk printje, mooie kleuren of een andere structuur dan verf doen het het komende jaar goed. Door behang aan te brengen kun je makkelijk een bepaalde stijl in een kamer creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*