Riolering in Nederland

Het riool, we maken er elke dag massaal gebruik van maar weten er eigenlijk maar weinig van. In deze blog wat feiten en weetjes over het riool in Nederland, zodat je weet hoe het riool nu eigenlijk in elkaar zit en hoe het werkt. Wist je bijvoorbeeld dat het rioolstelsel in Nederland wel 110.000 kilometer lang is? Een wereld op zich, en dat slechts een paar meter onder ons!

Het ontstaan van het riool

Toen de eerste dorpen en steden ontstonden in de wereld, was er behoefte aan een manier om urine en ontlasting te verwerken. Door de grote hoeveelheid was het namelijk niet langer mogelijk dit op natuurlijk wijze te verwerken. Zo ontstonden de eerste rioleringsbuizen. De oudste buis ooit gevonden, komt uit circa 4.000 jaar voor Christus. Deze buis is gemaakt van klei, maar werkt volgens hetzelfde principe als de riolering die tot op de dag van vandaag nog gebruik wordt. Wist je dat ze in Griekenland nog steeds gebruik maken van rioleringsbuizen die 2.000 jaar oud zijn?

Riolering in Nederland

In Nederland is vrijwel iedereen aangesloten op het rioolstelsel. Slechts een klein percentage van de Nederlandse bevolking is niet aangesloten op het rioolstelsel. Dit heeft alles te maken met de afstand generic clomid online canada. Zij bevinden zich te ver van een stelsel en hebben daarom vaak een eigen minizuivering. Zo kunnen zij er zelf voor zorgen dat alles hygiënisch en schoon blijft!
Het rioolstelsel in Nederland is wel 110.000 kilometer lang!

Waardoor verstopt een riolering

Je hoort nog wel eens dat iemand een loodgieter nodig heeft. Vaak is dit omdat het riool verstopt is. Een vervelende situatie, die het liefst zo snel mogelijk opgelost dient te worden. Een verstopt riool zorgt in veel gevallen namelijk voor stank en ander overlast. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat het riool verstopt raakt? Dit heeft vaak te maken met het feit dat mensen dingen allerlei dingen door het toilet spoelen. Het riool is alleen geschikt voor toiletpapier en ontlasting. Andere dingen zoals etensresten, toiletrolletjes, frituurvet, medicijnen en meer kunnen de oorzaak zijn van een verstopt toilet.
Geen zin in viezigheid? Dan raden we je aan het riool niet onnodig te belasten. Heb je toch last van een verstop riool? Neem dan contact op met een loodgieter. Loodgieter Culemborg bijvoorbeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*