Restauratiebouw oude panden

Restauratiebouw van mooie oude panden in Groningen

Het restaureren van een pand is een klus die niet zomaar iedere aannemer kan uitvoeren. Hiervoor is specifieke kennis en ervaring erg belangrijk. Als er sprake is van een Rijksmonument moet restauratiebouw Groningen volgens strenge regels worden uitgevoerd. U mag aan een monument niet zomaar wijzigingen aanbrengen die het aanzien van het pand in nadelige zin kunnen beïnvloeden. Hier staat tegenover dat u voor een restauratie in sommige gevallen wel subsidie kunt krijgen of een teruggave via de inkomstenbelasting. Hiermee kunt u de vaak hogere kosten van het restaureren van een ouder pand dan bekostigen.

Wonen in een oud pand betekent nostalgie

Veel mensen vinden het leuk om in een oud pand te wonen met een lange geschiedenis. Zij hechten minder aan een modern interieur en optimaal wooncomfort. Maar in een ouder pand kan toch wel veel gedaan worden om er comfortabel te wonen. Het dak en de muren kunnen vaak wel worden geïsoleerd zodat u minder stookkosten hoeft te maken. Ook is het aanbrengen van dubbele beglazing soms mogelijk, zelfs als u glas in lood ramen heeft. U kunt de mogelijkheden bespreken met de aannemer die de restauratiebouw van uw pand in Groningen op zich gaat nemen.

Uw oude pand hersteld in oude glorie

Restauratiebouw in Groningen wordt vaak toegepast op panden die in verval zijn geraakt. Het is zonde om mooie oude panden te laten verpieteren. Als u de financiële middelen heeft is een restauratie dan ook zeker het overwegen waard. Hiervoor kunt u een beroep doen op ervaren aannemersbedrijven in de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*