Opfrisbeurt voor uw keuken

Ziet uw keuken er wat vermoeid uit, of bent u hem gewoon helemaal zat? Met een paar simpele aanpassingen voelt hij weer als nieuw. Een mooi project voor een zonnig weekend!

De deurtjes maken het verschil

Het uiterlijk van uw keuken opfrissen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. De deuren van uw keukenkastjes zijn erg bepalend voor de ruimte. De kleur, het materiaal en het ontwerp creëren samen een bepaalde sfeer. Als u de kastdeurtjes aanpakt, ziet u dus direct een groot effect!

Neutraal en strak zorgt voor moderne rust

Dit jaar zien we een trend van neutrale kleuren in de keuken, maar wel met opvallende details. Wit, grijstinten, of een natuurlijke houtnerf zijn populair voor de keukenkastjes, vaak in combinatie met strakke handgrepen. Mooie design accessoires zoals koffiemachines, messenblokken en fruitschalen maken de ruimte net even anders, en daardoor helemaal af.

Frisse tegenbeweging: knalkleur

Zoals wel vaker gebeurt, is er ook een tegenbeweging bezig in de keukentrends: de knalkleur. Daarbij wordt wel gekozen voor één accentkleur; de rest blijft neutraal. Zo zorgt een spatvrije roestvrijstalen achterwand met knalgele kastdeurtjes bijvoorbeeld voor een hoop pit.

Van traditioneel naar speels

Heeft u traditionele, neutraal gekleurde kastdeurtjes met een reliëf? Door de dieper liggende vlakken of alleen de randjes van het reliëf in een contrastkleur te lakken, krijgt uw keuken in een handomdraai een speelse en experimentele sfeer. Wilt u het liever subtiel houden? Ga dan voor een ton-sur-ton kleur of een mat accent op een glanzende ondergrond (of andersom).

Wel zo makkelijk: overspuiten

De makkelijkste manier om uw keuken een opfrisbeurt te geven is door de kastdeuren over te (laten) spuiten. Een paar scharnieren losschroeven, even met de schuurmachine erover en ze zijn er klaar voor. Het overspuiten van 8 kastdeurtjes kan in een middag gedaan zijn. Natuurlijk kunt u ze hiervoor ook naar onze meubelspuiterij brengen. Dan heeft u er zelf geen omkijken naar.

Loslatend folie

Bij wat oudere keukens is het een veel voorkomend probleem: het folie op de deurtjes begint in de hoekjes los te laten. Dat ziet er natuurlijk niet zo mooi uit, en geeft de keuken een vermoeide uitstraling. Een expert kan dit probleem herstellen en verandert de kastjes indien gewenst meteen van kleur. Zo kan uw keuken er weer jaren tegenaan.

Houten deurtjes weer als nieuw

Hoe goed u het ook schoonhoudt, na jaren van gebruik zult u zien dat het hout van uw keukendeurtjes grauw en vettig wordt. Als u deze weer als nieuw wilt hebben, kunt u de deurtjes laten zandstralen. Zandstralen verwijdert alle oude lak, vuil, en verkleuringen. Met een mooie laklaag voelt uw hele keuken daarna weer als herboren!

Hulp van een professional

Wilt u uw keuken een opfrisbeurt geven? Wij helpen u graag! Ed Hage Meubelrenovatie en Spuiterij geeft advies op maat en verzorgt de restyling, renovatie en reparatie van keukenkastjes en meubels. Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van loslatend folie. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! U kunt ons bereiken op 078-6916704 of via info@meubelrenovatie-spuiterij.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*