Nog even de tuin in

De zomer loopt weer op z’n einde, dus het is tijd om de tuinmeubels op te ruimen. Een ideaal moment voor onderhoud en reparaties. Zo bent u toch nog even lekker in de tuin bezig!

Door weer en wind

De hele zomer heeft u genoten van uw tuinstel, stoelen, of tafel. Maar deze mooie meubels hebben daardoor ook maandenlang buiten gestaan – en in de Nederlandse zomer is dat niet altijd even goed voor ze. Voor tuinmeubels geldt dat ze natuurlijk veel sneller verslijten, omdat ze vaak de hele zomer blootgesteld worden aan weer en wind. En in een zomer als deze, met periodes van tropische hitte maar ook stortbuien en herfststormen, is dat geen pretje voor uw meubels.

Jaarlijkse verzorging

In ons vorige blog hadden we het al even over de verzorging van meubels. Voor uw tuinmeubelen is dit dus nog extra belangrijk. Om de levensduur van uw tuinmeubilair te verlengen is het slim om het jaarlijks goed schoon, droog en gerepareerd op te bergen. Zo kunt u er de volgende lente weer van genieten.

Schoonmaken

Heeft u nieuwe houten tuinmeubelen? Dan kunt u ze het beste schoonmaken met een zachte borstel en een sopje van groene zeep. Zo houdt u de natuurlijke waslaag van het hout intact. Oudere tuinmeubelen zijn vaak verweerd, zodat het vuil er dieper intrekt. Schrob het meubel daarom met een harde borstel schoon. Hiervoor gebruikt u eerst houtreiniger en dan schrobt u na met schoon water. Ziet u als het meubel droog is nog schimmelvlekken? Die kunt u met schuurpapier aanpakken. Let op: de hogedrukreiniger kan het hout beschadigen, dus kies liever voor een goede borstelbeurt! Meubels met een laklaag neemt u simpelweg af met een sopje.

Uw hardhouten tuinmeubel verzorgen

Als uw tuinstoel, bankje of tafel eenmaal schoon is, begint de jaarlijkse verzorging. Voor hardhouten tuinmeubilair, bijvoorbeeld teak, gebruikt u meubelolie. Deze brengt u in meerdere lagen aan. De olie beschermt het hout en maakt het beter bestand tegen weersinvloeden zoals water en wind. Ook dringt vuil minder snel het hout binnen. De vergrijsde kleur wordt door de olie weer warmer. Is het meubel beschadigd? Dan kunt u dat het beste voor de winter (laten) repareren, anders kan de schade door de kou erger worden.

Opslag

Het is erg belangrijk voor houten tuinmeubels om ze zo waterdicht mogelijk op te slaan. Het liefst in een schuur of op zolder. Als dat niet mogelijk is, zijn er ook hoezen te koop om uw meubels in de winter te beschermen. Let er wel op dat vocht niet via de onderkant naar binnen kan, want dan gaat het broeien en kunnen uw meubels beschimmelen.

Hulp van een professional

Wilt u ook langer genieten van uw tuinmeubelen? Wij helpen u graag! Ed Hage Meubelrenovatie en Spuiterij geeft advies op maat en verzorgt het onderhoud, de restyling, renovatie en reparatie van al uw favoriete meubels. We verzorgen ook metaalcoatings, nieuwe bekleding en spuiten meubels naadloos over. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. U kunt ons bereiken op 078-6916704 of via info@meubelrenovatie-spuiterij.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*