Meedoen aan Open Huizen Dag vergroot succes

Twee keer per jaar vindt de Open Huizen Dag plaats, waarbij makelaars en huizeneigenaren hun stinkende best doen om de woning in een zo goed mogelijk daglicht te zetten. Koffie wordt aan de lopende band gezet en ook de geur van versgebakken appeltaart doet het goed. Op die manier krijgen gasten meteen dat huiselijke gevoel.

Ongedwongen

50.000 woningen zullen deelnemen aan de Open Huizen route die twee keer per jaar plaatsvindt tussen 11:00 en 15:00 uur. Voor mensen die een nieuwe woning zoeken is het zeker aan te raden om eens een kijkje te nemen, want het is een kans om ongedwongen veel woningen in één dag te bezichtigen, zonder verplichtingen.

Lage rente en huizenprijzen

De woningmarkt is weer in de lift en volgens de makelaarsvereniging NVM is het afgelopen kwartaal de beste is geweest sinds 2008 toen de economische crisis begon. Ook de eerste resultaten van vorige maand liegen er niet om, wat het vertrouwen in de woningmarkt blijft toenemen. Daarom verwachten de makelaars veel van de Open Huizen Dag. Hoewel de woningmarkt herstellende is, is het nog lang geen slecht idee om nu nog een woning te kopen. De hypotheekrente is erg laag en zo ook nog steeds de huizenprijzen.

Cijfers

De cijfers van de Open Huizen Dag in het verleden tonen aan dat het geen slecht idee is om deel te nemen, want meer dan 25 procent van deze woningen is binnen drie maanden aan de man gebracht wat normaal 15 procent is. Het percentage woningen dat binnen drie maanden verkocht wordt wanneer de vraagprijs zakte vlak voor de Open Huizen Dag is zelfs bijna 40 procent. Het kan zijn dat woningen helemaal niet verkocht worden binnen een paar maanden na mee te hebben gedaan aan de Open Huizen Dag, maar het vergroot je kansen in ieder geval wel, laat Roeland Kimman van de NVM weten. Je kunt dus beter meedoen als je je woning wil verkopen, in plaats van allerlei poespas zoals een elektromagneet of speciale kranen in je woning inbouwen om de verkoop te versnellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*