Magneten kopen

Ben je op zoek naar goede magneten? Dan zijn er een aantal puntjes waar je op moet letten. Niet alle magneten zijn sterk genoeg voor het doel dat je voor ogen hebt. In dit artikel wordt uitgelegd waar je rekening mee moet houden. Zo voorkom je een teleurstelling.

Magneten zijn er in veel soorten en maten. De meesten vind je in speelgoedwinkels of huishoudzaken. Die magneten zijn vaak zwart van kleur en vaak erg goedkoop. Wanneer je een goedkope magneet aanschaft zijn dit vaak sier magneten voor gebruik op de koelkast. Maar wanneer je de magneetjes ook iets wilt laten vasthouden, zoals één of meerdere notities of briefjes, dan zijn ze vaak al te zwak. Niets is vervelender dan dat de magneetje met briefjes en al zo de koelkastdeur af zakken!

Neodymium magneten

Hiervoor kun je het beste sterkere magneten gebruiken. De sterkste magneten die er zijn komen uit China. Dat zijn neodymium magneten en sterker dan die vind je gewoonweg niet op aarde. Ze worden veel in de industrie gebruikt, maar steeds meer ook gewoon in huis. Hoe klein deze magneetjes vaak ook zijn, de kracht is uitzonderlijk. Met gemak kunnen ze met een klein magneetje van enkele millimeters doorsnede al 7 tot 8 A4 velletjes vasthouden. Neodymium magneten zijn altijd zilver van kleur.

Tegenwoordig zijn deze magneetjes ook in allerlei decoratieve vormen te koop. Zo zijn ze ook heel geschikt voor het gebruik in huis, bijvoorbeeld in de kinderkamer of de keuken. Er zijn nog niet veel webshops die ze verkopen, maar je kunt voor een groot assortiment en veel keuze terecht bij MagneetKopen.com. In deze webshop kun je een heel groot assortiment sterke magneetjes vinden in de leukste vormen en voor verschillende doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*