Magneetverf

Magneetverf is een heel speciale verf met unieke eigenschappen. Magneetverf op een ondergrond zorgt ervoor dat de ondergrond ‘magnetisch’ wordt, zodat magneten zonder moeite blijven plakken. Wie dus met magneetverf aan de slag gaat, kan met een beetje fantasie heel bijzondere effecten bereiken. Daarom raakt magneetverf steeds meer populair in de huis, tuin en keuken-branche. Maar, wat is magneetverf dan eigenlijk?

Magneetverf, een bijzondere verf

Magneetverf is een verf op waterbasis, die een grote hoeveelheid hele kleine ijzerdeeltjes bevat. Het is eigenlijk metaalpoeder, toegevoegd aan de blank bindmiddel. Het unieke aan magneetverf op waterbasis is, dat de ijzerdeeltjes niet kunnen gaan roesten. Dat is namelijk nodig, want roest slaat altijd door de ondergrond en maakt bruine vlekken. Daarom is het niet mogelijk zelf magneetverf te maken, door bijvoorbeeld ijzerpoeder door een waterbasis vernis te mengen.

Het ijzergedeelte moet ook goed in verhouding staan om magneten te laten kleven op de ondergrond. Deze magneetverf is daarvoor geschikt, omdat het een hoog concentraat ijzerpoeder bevat die genoeg is om ook kleinere magneten toch goed te laten hangen.

Creatieve oplossingen

Nog leuker wordt het als je magneetverf in combinatie met bijvoorbeeld schoolbordverf of whiteboard verf gebruikt. Menig kinderkamer, keuken of woonkamer heeft op die manier een stukje metamorfose ondergaan. Vooral in kinderkamers en keuken is de verf in combinatie met een schoolbord of whiteboard erg populair. Op die manier maak je namelijk een multifunctioneel bord (of stuk muur) waar niet alleen magneten op blijven plakken, maar ook nog eens met krijt of met een marker op geschreven kan worden!

Een boodschappenlijstje is zo gemaakt, of een nieuw recept handig te lezen tijdens het koken. Maar de kinderen vinden het natuurlijk ook super om een eigen wand te hebben waar van alles op getekend, geschreven en geplakt kan worden. Mogelijkheden te over!

Wie met magneetverf werkt, zal merken dat het helemaal niet moeilijk is. De verf is op waterbasis, dus snel droog. Meerdere lagen per dag zijn dus mogelijk. En de rollers en bakjes kun je heel gemakkelijk onder de kraan reinigen. Kortom: een kind kan de was doen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*