Loodgieters bedrijven

Het vak van een loodgieter is een oude ambacht en vaak wordt deze ambacht van generatie op generatie overgebracht. Loodgieter zegt het eigenlijk al, deze naam is ontstaan omdat er in het verleden stroken lood werden gegoten en loden pijpen werden gemaakt. De loodgieters gebruikte deze stroken lood om beschadigde pijpen te repareren of om deze buizen waterdicht te maken.

Toename van loodgieters

In de jaren 1945 – 1950 was er een grote toename van nieuwe loodgieters, deze loodgieters waren nodig om Nederland opnieuw op te bouwen na de oorlog. In de oorlog zijn hele wijken en andere infrastructuur vernietigd hier was destijds dan ook veel werk voor te vinden.

De laatste jaren is het vak van een loodgieter veel breder geworden, in het verleden was het alleen het gieten van lood tegenwoordig komt er veel meer bij kijken. Loodgieters installeren C.V. Ketels (centrale verwarmingen), zij kunnen precies berekenen wat voor soort C.V. en hoeveel radiatoren jij nodig hebt om je huis of badkamer helemaal te verwarmen. Loodgieters weten ook steeds meer van computers af. dit komt omdat de nieuwe technieken vaak gekoppeld zijn aan deze computer techniek.

Afvoer verstopt

Het loodgieter vak is een zwaar beroep, vaak moet het werk gedaan worden in kleine warme vochtige ruimtes en als een riool kapot is dan moet het werk gedaan worden tussen de ontlasting. Bij een kapot riool of een verstopt afvoer zal je als eerst een sterke geur constateren, vaak is de riool in de kruipruimte gebarsten. Is dit niet het geval en kan de schade aan het riool niet snel gevonden worden dan maakt de loodgieter gebruik van een andere techniek om de schade te traceren. De loodgieter gebruikt dan een op afstand bestuurbare camera, hiermee kan hij van binnen uit diep in het riool onderzoeken waar nu precies de schade zit. Voordeel aan deze techniek is dat de kruipruimte onder het huis of de bestrating in de staat niet voor niets opengemaakt hoeft te worden en dit scheelt dan ook weer in de rekening.

Vaak ontstaat een verstopping in de afvoer doordat mensen van alles door het toilet spoelen, etensresten, vet of dames die maandverband door de toilet weg willen spoelen. Naast dat er een groot risico bestaat dat de afvoer verstopt raakt is er nog een rede waarom je geen eten door het toilet mag wegspoelen. Alle etensresten komen via de afvoer in het riool terecht en in het riool leven ratten die graag gebruik maken van uw etensresten. ratten zijn een risico voor de gezondheid dus het is raadzaam etens en vet resten gewoon bij de vuilnis te zetten in plaats van door het toilet te spoelen.

CV Ketel

Ook zijn er spoed loodgieters die 24 uur per dag te bereiken zijn vooral in de winter wordt er een beroep gedaan op deze dienst als bijvoorbeeld de CV Ketel het niet doet. Het is daarom ook altijd belangrijk dat een CV ketel jaarlijks wordt schoongemaakt, dit verkleint de kans op storingen en koude nachten of een koude douche. Zelf kan je er ook voor zorgen dat een CV ketel lang meegaat, vul de CV ketel regelmatig met water bij en ontlucht deze via de radiatoren dit scheelt weer bezoek van de loodgieter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*