Je woning verhuren – 5 tips

Heb je een tweede woning, ga je samenwonen of tijdelijk naar het buitenland? Dan is het verhuren van je huis of appartement een goed idee. Door je huis of appartement te verhuren kun je gemakkelijker een periode overbruggen. Met de huurinkomsten kun je je huur of hypotheek betalen. Met deze 5 tips verhuur je zorgeloos en legaal je huis of appartement.

1: Bereken de huurprijs

Bereken de maximale huurprijs aan de hand van de puntentelling voor woningen. Hierdoor weet je of je binnen de vrije of sociale sector kunt verhuren. Vergelijk daarna je woning met aangeboden woningen binnen je regio. Baseer je vraagprijs op het aantal woonpunten, vraag- en aanbod binnen je regio.

2: Neem wettelijke bepalingen in het contract op

Tijdelijk verhuren is in beginsel niet mogelijk. Neem daarom wettelijke bepalingen in je contract op. Je kunt zonder huurrecht verhuren via de leegstandswet, huisbewaring en proef-samenwonen. Vermeld dit altijd bij de gemeente en de eigenaar.

3: Verhuur gemeubileerd

Wil je snel verhuren? Verhuur dan gemeubileerd aan expats. Expats zijn namelijk continu op zoek naar gemeubileerde woningen voor korte periodes. Ze werken namelijk op projectbasis en nemen geen spullen mee uit het land van herkomst.

4: Stel aanvullende voorwaarden in het contract

Neem aanvullende voorwaarden in het contract op. Hierbij kun je denken aan een borg, geen huisdieren, maximaal aantal personen en geluidsoverlast. Door de huurder te laten tekenen gaat deze met goed huurderschap akkoord.

5: Maak een fotoreportage

Loop samen met de huurder door je woning. Maak hierbij foto’s van het interieur. Doe dit waar de huurder bij is. Leg alles in een dossier vast en overhandig een kopie aan de huurder. Gaat de huurder de woning verlaten? Doe dan hetzelfde en vergelijk het interieur. Ontdek je schade? Toon deze dan aan en verrekenen eventuele reparaties met de borg.

Je appartement of huis verhuren Amsterdam doe je niet zomaar. Als verhuurder wil je geen risico’s lopen. Laat je daarom door een makelaar Amsterdam adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*