Je gazon toe aan vervanging? De nazomer is een goed moment!

Heeft je gras het zwaar te verduren gehad afgelopen zomer? Zit het vol kale plekken van het voetballen, dorre vlekken van het rollebollen of zit het vol deuken, kuilen en gaten? Dan is het verstandig om je gazon opnieuw aan te leggen. Door het jaar heen kun je sowieso altijd voorgekweekte grasmatten kopen en je gazon opnieuw aanleggen. Wil je echter met graszaad aan de slag, dan lenen de vroege lente en de nazomer zich hier uitstekend voor.

Gazon aanleggen

Met graszoden kun je het hele jaar door je gazon aanleggen. Graszoden kunnen zelfs tegen vorst. Het is ondanks dat niet de meeste verstandige tijd van het jaar om je gazon aan te leggen, de winter. Beter is het om de nazomer (augustus/september) of het vroege voorjaar te kiezen. De grond is dan goed vruchtbaar en de kans op vorst is nihil. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor het gebruiken van grasmatten (of: graszoden) voor het aanleggen van hun gazonnetje. Deze haal je bij de bouwmarkt, het tuincentrum of online, en hoef je enkel nog vlak te leggen. Er staan talloze filmpjes online hoe je dat doet.

Graszaden in plaats van graszoden

Gebruik je toch liever graszaden voor het aanleggen van je gazon? Omdat dat goedkoper is? Of omdat je de kale, dorre plekken in je gazon liever wilt bijzaaien, in plaats van dat je een heel nieuw gazon aanlegt? In dat geval kun je ook graszaden gebruiken. Vaak ben je voor enkele euro’s dan al klaar. Let wel: graszaden hebben meer zorg nodig na het inzaaien en bovendien is het resultaat van je werk niet zo snel klaar als bij graszoden. Oftewel: wil je dat je tuin zo snel mogelijk (weer) af is? Ga dan snel wat graszoden kopen en ga een middagje in de tuin aan de slag… september is er perfect voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*