Houten vloer opschuren

Je houten vloer opschuren loont de moeite

Wanneer je een houten parketvloer hebt is het soms nodig om deze op te schuren zodat je er een nieuwe beschermende laag op aan kunt brengen. Zo houd je de vloer namelijk langer en beter in een goede conditie. Deze behandeling is niet heel vaak nodig, de meeste bezitters van een houten vloer doen dit eens in de paar jaar. Het hangt er ook van af hoe intensief de vloer wordt gebruikt. In een ruimte waar veel gelopen wordt zal het vaker nodig zijn dan in een kamer waar minder vaak menen heen en weer lopen.

Zo ga je te werk bij het opschuren van een houten vloer

Het is meestal niet nodig om de vloer intensief te schuren. Op een houten vloer wordt een beschermende laag aangebracht van olie, was of lak. Deze laag moet je er af schuren zodat de laag kan worden vervangen. Een houten vloer opschuren is wel een secuur karweitje. Dit bereik je doorgaans al door de vloer licht op te schuren. Nadat je het schaafsel hebt weggeveegd kun je vervolgens beginnen met het aanbrengen van een nieuwe laag olie, was of lak. Het is belangrijk om deze laag goed te laten drogen.

Houd je houten vloer in topconditie

Je houdt op deze manier je houten vloer in topconditie. Als je eens in de paar jaar de vloer van een nieuwe beschermlaag voorziet zal hij vele tientallen jaren meegaan. Het opknappen van de vloer kun je het beste in de zomer doen, dan droogt de nieuwe beschermlaag het snelst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*