Het voordeel van rolluiken

Je ziet ze in de woonwijk vast wel eens voorbijkomen: rolluiken. Misschien heb je er zelf al eens aan gedacht om ze zelf ook eens te installeren, maar ben je nog niet helemaal overtuigd van het voordeel. Er zitten meerder voordelen aan rolluiken die nog niet bij iedereen bekend zijn.

Rolluiken zijn energiebesparend

Tijdens een warme zomerdag sluit je (een aantal) rolluiken, ook ’s nachts hou je ze gesloten. Hierdoor blijft de warmte buiten het huis en hoef je het huis niet te verkoelen. Bijvoorbeeld door middel van airconditioning of ventilatoren. In de winter werkt het natuurlijk ook zo. Doordat je de rolluiken gesloten kunt houden tijdens de nacht (wanneer het vriest) blijft de meeste kou buiten. Hierdoor is het warmer in het huis en zal de verwarming minder hard te hoeven draaien.

Rolluiken zijn inbraakwerend

Je kunt je huis hermetisch afsluiten. Geen inbreker die zich daar aan zal wagen. Het zal namelijk veel moeite kosten voor een inbreker om de luiken open te breken. Aangezien de meeste inbrekers zo snel mogelijk weer weg willen, zullen weinig inbrekers bedenken om je huis te (proberen te) betreden.

Minder geluidsoverlast door rolluiken

Een ander voordeel van rolluiken is het feit dat ze geluidswerend zijn. ‘s avonds en ‘s nachts zul je met de luiken dicht dus haast geen geluidshinder ondervinden.

Met rolluiken verduister je de hele ruimte

Overdag kijk je natuurlijk wel eens naar de televisie. Op een zonnige dag heb je dan vaak last van de reflectie van het zonlicht op het scherm. Met een rolluik heb je de mogelijkheid de ruimte volledig te verduisteren. Makkelijk en snel! Interesse in rolluiken en woonachtig in Zwolle of omgeving? Neem contact op met Rolluiken Zwolle!

Kozijnen en ramen bescherm tegen neerslag met rolluiken

Door rolluiken te plaatsen, zijn de ramen en kozijnen bescherm tegen neerslag.

Tot slot zijn rolluiken tegenwoordig ook bijzonder stijlvol. Ze zijn allang niet meer alleen praktisch, tegenwoordig zien de luiken er ook zeer stijlvol uit. Met zoveel voordelen is er dan eigenlijk ook geen reden meer te bedenken om geen rolluiken aan te brengen op je nieuwe of bestaande woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*