Het gebruik van grondverf

Veel schilders gebruiken grondverf bij een schildersklus. Hiervoor hebben zij uiteenlopende redenen. Reden nummer één is in veel gevallen dat grondverf de basis is voor de andere verflagen. Een goede grondlaag zorgt er namelijk voor dat andere lagen verf ook met een mooie dekking kunnen worden aangebracht. In dit artikel leest u waar u rekening mee moet houden als u aan de slag gaat met grondverf.

Belangrijke weetjes voor de voorbehandeling

Een goede voorbehandeling is cruciaal voor een goed resultaat. Voordat u grondverf gaat aanbrengen zijn daarom een aantal zaken belangrijk met betrekking tot de voorbehandeling. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond vetvrij is. Ook moet de ondergrond glad geschuurd zijn. Met name bij watergedragen grondverf is het ontvetten en reinigen van de ondergrond zeer belangrijk. Water en vet liggen elkaar namelijk niet, waardoor het aanbrengen van de verf niet het gewenste resultaat zal opleveren. Door te schuren en te ontvetten zorgt u ervoor dat de grondverf goed gaat hechten.

De temperaturen bij het aanbrengen van de grondverf

Het is belangrijk om bij het aanbrengen van grondverf rekening te houden met de temperatuur. Of u nu buiten of binnen gaat schilderen, de temperatuur speelt in alle gevallen een grote rol. Bij te hoge temperaturen droogt de grondverf te snel. In dat geval kunnen luchtbevochtigers helpen. Bij temperaturen onder de zeven graden Celsius is het belangrijk om de ruimte waar u werkt te verwarmen. Zet de grondverf in de winter ook nooit buiten staan. Dan loopt u namelijk kans dat de verf bevriest, waardoor u de potten kunt weggooien.

Andere belangrijke weetjes over grondverf

Naast de voorbehandeling en de temperatuur, zijn er nog een aantal andere belangrijke dingen die u moet weten over grondverf. Zo is het belangrijk om altijd te roeren voor gebruik. Zo voorkomt u klonten bij het aanbrengen. Daarnaast is grondverf toe te passen op verschillende ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan vloeren, plafonds of meubels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*