Goedkoop Goed Gereedschap Kopen?

Als je net een huisje gekocht hebt is het vaak zo dat je gereedschap moet kopen. Bij het kopen van gereedschap speelt prijs een grote rol. Waar kan ik het beste goedkoop gereedschap kopen? Bij het kopen van gereedschap moet je jezelf wel de vraag stellen: ‘ga ik voor kwaliteit of goedkoop?’. Goedkoper is niet altijd beter. Dit hebben vele anderen voor je al ervaren. In dit artikel zal je er achter komen of je moet gaan voor goedkoop gereedschap of kwaliteits gereedschap.

Kwaliteits Gereedschap

Onder gereedschap van een hoge kwaliteit valt gereedschap van gerenommeerde merken zoals Bosch, Makita, DeWalt, Metabo, Festool, Hitachi, Bosch Powertools, Caterpillar en nog vele anderen. Deze merken zijn al jaren in de omloop en hoogst waarschijnlijk gebruikte je vader al gereedschap van deze merken. Dit geeft direct al iets aan over de kwaliteit. Als je vader dit soort gereedschap al 10 jaar in zijn kist heeft liggen, dan weet je dat het goed zit. Deze merken zijn actief in het elektrisch gereedschap, accu gereedschap en tuingereedschap. Voor elke klus is er wel een kwalitatief goed gereedschap beschikbaar. De prijs van deze gereedschappen kan wel wat hoger zijn, maar dat zal zich in de loop der jaren weer terugverdienen. Ook krijg je vaak tussen de 3 en 5 jaar garantie op deze gereedschappen dus je weet zeker dat je er jaren klusplezier van zult hebben.

Goedkoop Gereedschap

Als je wat minder te besteden hebt in deze crisistijden zal je over gaan op goedkoop gereedschap. Dit is vaak te koop in winkels zoals de Action of Aldi. Wees jezelf er van bewust dat dit gereedschap vaak niet lang meegaat. Je hebt er 2 weken garantie op, en daarna sta je er alleen voor als het kapot gaat. De spreuk “goedkoop is duurkoop” gaat hier vaak op. De meest voorkomende dingen zijn bijvoorbeeld Accu’s van accuboormachines die na een jaar niet genoeg kracht meer leveren bij het schroeven, of zelfs compleet “moe” zijn en maar een paar minuten werken. Op zulke momenten zul je erg balen dat je niet voor een groot merk hebt gekozen. Dit is een afweging die je zelf moet maken, want iedereen zit weer in een andere situatie. Als jij je gereedschap maar voor een korte periode denkt te gebruiken dan zou je kunnen kiezen voor goedkoop gereedschap. Als je echter een arsenaal gereedschappen wilt opbouwen waarmee je je leven lang door kan dan zal je toch voor merk gereedschap moeten kiezen.

Hoe kom je nou zelf aan dit soort informatie? het begint bij Google. Ook op wikipedia kun je een boel informatie vinden over veschillende soorten gereedschappen. Er zijn verschillende sites die je kunnen helpen bij het maken van een keuze tijdens het gereedschap kopen. We hopen dat je hiermee een goede keuze hebt kunnen maken, en dat je verbouwing voorspoedig verloopt.

Logan live streaming movie

Over goedklusgereedschap

Een creatieve klusser die van alles weet over gereedschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*