Een Pergola of een Prieel?

Als we spreken over het leven buiten, is er niets meer ontspannend dan zitten in een tuinhuisje of een wandeling maken door een pergola. Elk voorjaar zijn er meer en meer mensen die interesse hebben om een pergola of een prieel te plaatsen. Dit doen ze om de oppervlakte van hun tuin te accentueren.  Daarom hebben wij dit artikel geschreven zodat u juist kunt beslissen of u een tuinhuisje wilt of een pergola. Soms zijn de verschillen klein tussen deze 2. Welke is er beter voor uw tuin?

Prieel

Een gazebo of prieel bestaat uit een grote achthoekige structuur en deze staat in een publieke of private tuin. Vaak wordt deze gebruikt als locatie om samen te komen voor ontspanning.

De meeste permanente tuinhuisjes zijn gebouwd van hout, maar u kunt een minder duur, minder permanente tuinhuisje te krijgen ook. Meer permanente tuinhuisjes zijn meer als een scherm tent. Ook al zijn ze tijdelijk, ze voegen nog steeds een beetje pit aan uw tuin. De lijsten zijn gewoonlijk aluminium binnen uren kan worden gemonteerd. Omdat de meeste van hen zijn vierkante ze niet een echte tuinhuisje, maar dat is wat de fabrikanten zijn ze merchandising als.

Pergola

Een pergola is een constructie van latten op hoge palen in de tuin waar langs allerlei planten kunnen groeien. Meestal is deze gemaakt van hout of metaal. Pergola’s worden vaak tegen de gevel van een huis of ander gebouw geplaatst. Een pergola dient meestal als overkapping boven een terras of pad om schaduw te geven.

Pergola’s zijn prominent tuin structuren in de woestijn klimaten, maar worden steeds populairder elders. Ze zijn meer populair in warme klimaten omdat pergola’s bieden een plek voor wijnstokken om te groeien, en op zijn beurt, de wijnstokken zorgen voor schaduw. Momenteel heb pergola’s niet per se om wijnstokken die schaduw bieden hebben. Sommige van de nieuwere ontwerpen zetten rooster bovenop het kruis spanten die gevlekte schaduw bieden, maar nog steeds laat veel zon door.

Welke is voor u?

De drie grootste verschillen tussen tuinhuisjes en pergola’s zijn in hun visuele structuren. Tuinhuisjes zijn meestal rond of achthoekig, terwijl pergola’s zijn vierkant of rechthoekig. Tuinhuisjes hebben een dak, terwijl pergola’s hebben dwarsbalken, maar geen dak. Tot slot, tuinhuisjes zijn gescheiden van andere structuren, terwijl pergola twee structuren met elkaar kunt koppelen of op zichzelf staan.

Denk na over waar je een structuur in uw tuin. Als het is om een terras of patio accentueren, dan is een pergola zou de weg te gaan. Als je een structuur verder uit in uw tuin, opgenomen in een tuin of op het einde van een pad, dan is een tuinhuisje is voor u. Hoe dan ook, beide structuren verkleed je tuin en maak een fijne plek om te ontspannen en te genieten van vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*