Een architect inschakelen

Ben je van plan een architect in te schakelen of wil je juist weten waarom het verstandig is een architect in te schakelen? In deze blog laten we je kennismaken met de werkzaamheden van een architect, zodat je goed op de hoogte bent van alle werkzaamheden die een architect verricht. In het bijzonder is daarbij belangrijk wat een architect precies voor jou kan doen.

De werkzaamheden van een architect

Veel mensen weten niet precies wat een architect doet. Denken zij aan een architect, dan denken zij aan iemand die voor veel geld een tekening op papier. Dat is natuurlijk niet zo. Een architect doet veel meer en bovendien is een architect altijd op de hoogte van alle eisen die gesteld worden in het Bouwbesluit. Wetgeving is namelijk erg belangrijk wanneer je van plan bent iets te (laten) bouwen. Laat u iets bouwen dat niet aan de wetgeving voldoet? Of bouw t u zelf iets wat niet aan de wetgeving voldoet? De kans is dan groot dat u dit weer af moet breken en moet herstellen in oorspronkelijke staat.

Om een voorbeeld te geven. Stel u wilt een tuinhuisje plaatsen. U vraagt geen vergunning aan en plaatst het tuinhuis zelf. Na enige tijd krijgt u een brief van de gemeente waarin staat dat u zonder vergunning een tuinhuis heeft geplaatst. De gemeente kan hier achterkomen doordat buren bijvoorbeeld hebben geklaagd. De gemeente stelt dat u het tuinhuis weer weg moet halen. Nu is dit een klein voorbeeld, maar er is al veel geld mee gemoeid. De aanschaf van het tuinhuis, eventueel arbeidsloon en uw eigen tijd en de inspanning (en tijd) die u moet verrichten om het geheel weer in oorspronkelijke staat te herstellen.

Wilt u zekerheid? Schakel een architect in!

Wilt u zekerheid? Dan raden wij u aan een architect in te schakelen. Architect inschakelen? Nadat u een architect ingeschakeld heeft, gaat u samen met de architect om tafel zitten. Uw wensen en eisen worden vervolgens op papier gezet en de architect zal aan de slag gaan om alle wetgeving rondom de werkzaamheden in orde te krijgen. Daarna zal er een eerste ontwerp getekend worden, na eventuele aanpassingen volgt er een definitief ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*